2011. jún. 7.

Ropogós csirkeszárnyak

Nagy rajongója vagyok a szárnynak. Ez az egyetlen csirke rész, ami ha jó ropogósra van sütve, szőröstül-bőröstül megeszek. Persze, csak is kézzel-lábbal, valahogy annak megvan a feelingje. Na, a férjem pont az ellentétem, nem szereti. De mindig kísérletezek, hátha megkedveli :) Most a Maggi sütőzacskós változatra esett a választásom.

1 kg csirke szárny – 1 Maggi ropogós csirkeszárnyak fűszer a hozzá tartozó sütőzacskóval.
A szárnyakat előkészítjük. Átmossuk, a maradék toll tokokat kiszedjük, majd a szárnyvégeket levágjuk. Beletesszük a zacskóba, megszórjuk fűszerrel, átdörzsöljük, majd lezárjuk és pár helyen megszurkáljuk. 180-200 fokos (én 180) előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre pároljuk. Majd a zacskót felvágva (óvatosan a gőzzel) készre pirítjuk.

10 megjegyzés:

Dia írta...

A szárnyat Mi sem esszük, de combból megkóstolnám!

4Gyerek írta...

micsoda emberek. mikor a szárnya ropogósra sütve oooooooolyan finom.
majd küldök mást a férjednek, ő adagját legközelebb postázd ide.

Marika írta...

Hmm, nagyon finom!!!! A fiam főleg a rajta lévő sült bőre miatt imádja, de mi is szeretjük!!!! :) Meghoztad az étvágyam, lehet, hogy holnap nálunk is ez lesz!:)

Adél írta...

Nagyon guszta lett.Mi is szeretjük a ropogós csirkeszárnyat:)

Kati írta...

Nálunk is én és anyukám szeretjük a csirkeszárnyat, a férfiak nem, azt mondják ők nem szeretik szopogatni a csontokat, nagyon guszta így elkészítve.

Kósa Márta írta...

Én a mézes currys rajongója vagyok.

Ottis írta...

Imádom!

Niki írta...

Én szárny párti vagyok,a fiúk comb fanok,de mivel én állítom elő az ebédjüket,így szárnyat kapnak ha sült húsira esik a választás...ezt még nem próbáltam...kösz az ötletet;)))))

Nelli írta...

Jó ropogósan mi is nagyon szeretjük!:-)

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm