2011. júl. 3.

Keksz helyett, mandulás kókuszgolyó (gluténmentes)

Mivel nővérkém lisztérzékeny, mindig próbálok az ő kedvébe is járni, kísérletezgetni, hogy ne maradjon ki a jóból. Bár most nem is találkoztunk, de hamarosan esedékes szülinapjára összeállítottam egy remek, talán az eredetinél még különlegesebb változatot, amit, majd akkor újra elkészíthetek. Nem ide tartozik, de FIGYELEM ma éjfélkor lejár a 300 Játék!!!
200 g darált mandula (én a Lidl-es félét vettem) – 50 g kókusz reszelék + burkolat – 25 g vaj v. margarin – rum – ízlés szerinti porcukor (nekem 2,5 kanál) – egy kis csipet fahéj – kávé – púpos kanál kakaó
A darált mandulát elkeverjük a kókusszal, kakaóval és hozzáöntjük az olvasztott vajat, majd fűszerezzük, édesítjük. A rum és a cukor ízlés kérdése. Fahéj nem fontos. A legvégén annyi kávét öntünk hozzá, hogy egy jól gyúrható és formázható masszát kapjunk. Kisebb golyókat formázunk, majd megforgatjuk a kókuszban. Ha nem töltjük meg érdemes kisebb gusztább darabokat készíteni, ha szeretnénk, pl. egész pörkölt mandulával tölteni, akkor nagyobb golyókkal dolgozzunk. Kb. fél órára tegyük hűtőbe. Az íze 99 %-ban megegyezik a kekszes változatéval, talán egy kicsit laktatóbb.

6 megjegyzés:

Ami írta...

Milyen guszta kis kollekció :) Ebből szívesen ennék most :)

Foodafok írta...

Nagyon fincsi.

Éva írta...

Nagyon guszta lett! Nővérkéd biztos fogja értékelni a törekvésedet hogy finomat szeretnél neki csinálni!

sara & Miki írta...

O idee minunata. O duminica frumoasa!

Bianka írta...

Köszönöm nektek

Jutka írta...

Mandulásan még sosem ettem, biztosan nagyon finom!