Barátainkat várjuk vasárnapra egy csodálatos ikerpárral. Ilyenkor nem is a felnőtteknek akar megfelelni az ember, hanem a 3 éves csöppeknek. Ültetett vacsora nem is jöhetett szóba, hiszen ilyen korban még nem az erősségük az egy helyben ülés. Olyan menüt kellett kialakítanom, amit szívesen fogyasztanak két szobakör között. Meg hát a szülőkre is gondolni kell.
Desszertnek tiramisut álmodtam meg. Mivel nagyon szeretjük magunknak is készítettem egy adaggal, csak meggyel megspékelve. Azt hiszem, ezentúl ez lesz a kedvenc. Tiramisu: 500g mascarpone – 2 dl habtejszín – 1 kanál vaníliás cukor – 1,5 kanál cukor – babapiskóta – 3 dl kávé – rumaroma vagy rum
Meggy: adagonként egy marék meggy – 2 kiskanál keményítő – 1 evőkanál cukor – fahéj
Most kivételesen nem egybe, hanem adagonként kis tálba készítettem a desszertet. Szerintem így nem csak guszta, hanem dekoratív is.
Kezdjük a meggyel, hogy legyen ideje hűlni. Magozzuk ki, majd tegyük egy edénybe forrni. Ha szükséges adjunk hozzá egy kanál vizet. Cukorral és fahéjjal ízesítsük, majd nagyon kevés hideg vízben elkevert keményítővel sűrítsük. Utána már nem kell forralni, csak addig keverni, míg zselés állaga nem lesz.
Ha kihűlt a tálkáinkat béleljük ki fóliával, vagy használjunk tapadásmentes formát.
Az aljára rétegezzük a meggyet, majd kenjük rá a mascarponés krémből. A krémhez a mascarponet a tejszínnel keverjük habosra (robotgéppel), amit nem kell előre felverni. Ízesítsük a cukrokkal. Ha nagyon puha lenne, adjunk hozzá egy habfixálót. A babapiskóta csak az egyik, cukortalan oldalát merítsük bele a rumos kávéba, majd helyezzük a krémre. Utána mascarponét és a végén talpnak újra mártogatott babapiskótát. Érdemes vacsorára korán reggel elkészíteni, de a legjobb egy nappal előbb.
Desszertnek tiramisut álmodtam meg. Mivel nagyon szeretjük magunknak is készítettem egy adaggal, csak meggyel megspékelve. Azt hiszem, ezentúl ez lesz a kedvenc. Tiramisu: 500g mascarpone – 2 dl habtejszín – 1 kanál vaníliás cukor – 1,5 kanál cukor – babapiskóta – 3 dl kávé – rumaroma vagy rum
Meggy: adagonként egy marék meggy – 2 kiskanál keményítő – 1 evőkanál cukor – fahéj
Most kivételesen nem egybe, hanem adagonként kis tálba készítettem a desszertet. Szerintem így nem csak guszta, hanem dekoratív is.
Kezdjük a meggyel, hogy legyen ideje hűlni. Magozzuk ki, majd tegyük egy edénybe forrni. Ha szükséges adjunk hozzá egy kanál vizet. Cukorral és fahéjjal ízesítsük, majd nagyon kevés hideg vízben elkevert keményítővel sűrítsük. Utána már nem kell forralni, csak addig keverni, míg zselés állaga nem lesz.
Ha kihűlt a tálkáinkat béleljük ki fóliával, vagy használjunk tapadásmentes formát.
Az aljára rétegezzük a meggyet, majd kenjük rá a mascarponés krémből. A krémhez a mascarponet a tejszínnel keverjük habosra (robotgéppel), amit nem kell előre felverni. Ízesítsük a cukrokkal. Ha nagyon puha lenne, adjunk hozzá egy habfixálót. A babapiskóta csak az egyik, cukortalan oldalát merítsük bele a rumos kávéba, majd helyezzük a krémre. Utána mascarponét és a végén talpnak újra mártogatott babapiskótát. Érdemes vacsorára korán reggel elkészíteni, de a legjobb egy nappal előbb.
17 megjegyzés:
Csodásan néz ki! :)
Ez a meggyes nagyon jól néz ki:) A tiramisu mindenhogyan finom:)
Nagyon fantasztikus a meggyes Tiramisu...isteni finom lehetett!
Nagyon jól néz ki, guszta! Nagyon finom lehet így a meggyel !
Meggyel még nem próbáltam. Igaz, idén már aligha fogom.
De ezek az egyszemélyes adagok nagyon mutatósak.
Az egyik kedvencem! :-) Guszta!
Eszméletlen gusztán néz ki!
Szuper!!! Szuper!! Isteni finom lehet. Meggyel még én sem készítettem, de mentem a receptet.:)
Színvilágban sem semmi ás pikáns ízét is elképzeltem, tehát szép és finom lett! Nekem is tetszenek ezek a személyre szabott adagok, nem kell szeletelni...
Alomszep es hihetetlenul finom is, biztos! Nekem is keszitesz ha meglatogatunk? :-)))).
Ilyen finom desszert nekem is kell, én is jövök!!
Gondolom a piciknek bejött! Nagyon gusztusos. :)
Mesés,az a meggy a tetején,el tudom képzelni,milyen finom kombináció lett belőle.
Nálad meggyes, Gizinél barackos - nálam pedig nyálcsurgatós éhség az édesség után és enni :(
Nagyon gusztusos lett és a fotó is nagyon szép.
Nagyon guszta!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Woow, ce bunatate si cat de bine arata! O seara placuta!
Megjegyzés küldése