Nem szeretek rétest sütni, mert ha már kész, ropogósra sült, nem bírok ellenállni neki. Legyen bármilyen ízesítésű, töltelékű, nincs az a mennyiség, amit ne tudnék megenni. Szerencsére családi vonás :)
1 csomag réteslap – 500g túró – fél kiló meggy – cukor (ízlés szerint) – citrom reszelt héja – 2 vaníliás cukor – 3 tojás – búzadara – vaj v. margarin
Kezdjük a meggy magozásával, hogy utána legyen ideje egy kis levet ereszteni. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a túróval (robotgéppel), cukrokkal, citrom reszelt héjával, majd a végén óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Mivel meggyet használunk, ami leveses, tegyünk a túróba egy kanál búzadarát.
A rétestésztából általában hat laposat használok, így egy réteshez 3 lapot teszek. Ajánlom a Lidl-es lapokat nagyon jók. Olvasszunk meg min. 10 dkg margarint. Nedvesítsünk be egy konyharuhát és tegyük rá az első lapot. Egy ecsettel bőségesen kenjük meg a lapot, majd tegyük rá a következőt és így tovább a 3. lappal is. Szórjuk meg zsemlemorzsával vagy búzadarával (én ezzel szoktam). A túrót ne egy helyre tegyük , hanem a lap feléig és szórjuk meg a meggyel, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel és zárjuk le a végét. Egy kikent vagy sütőpapíros tepsire fordítsuk, majd ha megvagyunk mindkét rétessel, 180 fokon süssük készre. Fontos sütés előtt a feltekert rétest is kenjük át.
1 csomag réteslap – 500g túró – fél kiló meggy – cukor (ízlés szerint) – citrom reszelt héja – 2 vaníliás cukor – 3 tojás – búzadara – vaj v. margarin
Kezdjük a meggy magozásával, hogy utána legyen ideje egy kis levet ereszteni. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a túróval (robotgéppel), cukrokkal, citrom reszelt héjával, majd a végén óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Mivel meggyet használunk, ami leveses, tegyünk a túróba egy kanál búzadarát.
A rétestésztából általában hat laposat használok, így egy réteshez 3 lapot teszek. Ajánlom a Lidl-es lapokat nagyon jók. Olvasszunk meg min. 10 dkg margarint. Nedvesítsünk be egy konyharuhát és tegyük rá az első lapot. Egy ecsettel bőségesen kenjük meg a lapot, majd tegyük rá a következőt és így tovább a 3. lappal is. Szórjuk meg zsemlemorzsával vagy búzadarával (én ezzel szoktam). A túrót ne egy helyre tegyük , hanem a lap feléig és szórjuk meg a meggyel, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel és zárjuk le a végét. Egy kikent vagy sütőpapíros tepsire fordítsuk, majd ha megvagyunk mindkét rétessel, 180 fokon süssük készre. Fontos sütés előtt a feltekert rétest is kenjük át.
17 megjegyzés:
Ezt most hogy megenném! És egy szelet nem is lenne elég :)
Na ez Nekem is ellenállhatatlan! A meggy és a túró egyszerűen fantasztikus együtt!
Hmmmm, de jó kis páros! És látszik, mennyire ropogós-leveles lett!
Nyam :-)
Ce pofta mi-ai facut. Imi plac.
Nagyon fincsi lehet ez a süti,igencsak guszta!
Azt hiszem,így ebéd után is vállalnék vagy 2-3 szeletet belőle.
Hűűűha! Nagyon jól néz ki.
Én is bevállalnék 1-2 darabot szívesen :)
Nagyon fincsinek tunik... nagyon jo fotokat keszitesz a finomsagaidrol :)
Terj be hozzam, van egy kis ajandekom szamodra...
Na ezt lazán elhiszem, hogy nem tudsz ellenállni neki :) én sem tudnék :) Guszta.
Szerintem senki sem tudna ellenállni ennek a sütinek.
A rétessel én is így vagyok,meg a palacsintával:))Nincs az a mennyiség,amit ne tudnék megenni.Nagyon guszta!
Ezek az örök klasszikusok nálunk is mennek nagyon!!!
De szerencsém van, ha én sütöm, közben bele-bele kóstolok, akkor fele annyit sem eszem, mintha más sütné:)))
Trinity,tényleg,ez igaz!!:)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Guszta! :) Épp tegnapelőtt csináltam én is meggyes-mákost ill. almást. :)
Bianka-isteni ez a retes a cseresznye, es a turo toltelekkel. Milyen jo hogy a retes lap konnyen kaphato az uzletben. Talan harminc eve, hogy a nagymamam, mo-szagon, sutotte hazilag a retest, sajat keszitett retes lappal. Nem gyozte korbe menni az asztal korul forgatta a tesztat, amig vekony nem lett, es a sok hajtogatas...hat bizony ez volt egy munka!!! LOL
Megjegyzés küldése