2011. júl. 14.

Szezámmagos hús, fetás salátával

Ez egy remek könnyű étel. Nem csak meleg nyári estékre, hanem strandoláshoz vagy vendégek fogadására is tökéletes. Már most az elején szögezzük le, hogy szükségtelen egyenként a húsfalatokat panírozni, mert megőszülünk, mire elkészül. Készítsünk elő 3 nagyobb tálat, edényt vagy műanyag dobozt, aminek fedele van és abban egyszerre fogatva bundázzunk.

1 csirkemell – 2 tojás – liszt – zsemlemorzsa – sok szezámmag – 1 jégsaláta – feta – fél uborka – marék olivabogyó – 1 lilahagyma – 1 paprika
A csirkemelleket kisujjnyi szeletekre vágjuk. Ha valakinek nagy és hosszú a kisujja, felezze meg :)))) A fent leírtak szerint panírozzunk, csak a zsemlemorzsába keverjünk sok-sok szezámmagot. Forró olajban süssük ki. Addig elkészítjük a salátát. Mindenki ízlése szerint formázza, vágja, adagolja. Én olyan fetát vettem, ami fűszeres olivaolajban pácolódott, így azt használtam dresszingként a salátára. Aki nem talál hasonló fetát, az olivaolaj és fűszerek, só segítségével készítsen hozzá öntetet. Ha mindezekkel kész vagyunk, a húst és a salátát keverjük össze.

14 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon guszta és biztos finom is :)

Eszter írta...

Nagyon jó! Az egyszerre panírozás is és pont ehhez a hőséghez való étel!

Petra írta...

Guszta. A panírozási ötleted meg külön jó!

Viki írta...

Nagyon guszta, a köret meg tuti fincsi, az olajban sütést kihagynám. Sajna ez nálam nem megy. Sajnálom is magam miatta néha :) brühühühühühü :(:(

Vicuska írta...

Kitűnő ötlet!!!

Éva írta...

Nagyon gusztusos!

Juci írta...

Ezt még bevállalnám, de mást nem.
Borzasztó ez a meleg.

ginko írta...

Tényleg, ilyen nagy melegben ez a legjobb megoldás!:)

Belly írta...

Szívesen megkóstolnám!

Norika írta...

Hú vasárnapi menünek máris stoppolom :D :D A panírozási ötlet zseniális!! :)

családi tűzhely írta...

Jöhet egy tálkával:)

Mary írta...

Nagyon fincsi lehetett! :)

flozsuk írta...

de megkivantam, szuper otlet...:)

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm