Kaptam cukkinit, volt itthon gomba és álltam a hűtő előtt, mint egy szerencsétlenség és nem tudtam mit kezdeni velük. Látszik, hogy fáradt vagyok, de már csak egy nap és irány az imádott Balaton. Kínomban feldobtam a kérdést a facebookra, ahol finomabbnál finomabb ötleteket kaptam. Végül Alíz adta meg rá a választ, a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldással: Lecsó. Imádom, sajnos csak én, férjem nem eszi, mert szerinte trutymós zöldség. Viszont lett még egy támogatóm Palkó úgy néz ki neki is bejön :))) Szeretem első nap is frissen tunkolva, de én másnap, amikor megszívja magát, óóó akkor két pofára tudnám enni.
Kisebb adag: 3 nagy hagyma – 4 nagy paprika – 2-3 gerezd fokhagyma – 4 kisebb paradicsom – 1 kis cukkini – 4 nagyobb fej gomba – só – bors – majoránna – pirospaprika – ¾ bögre rizs Vágjuk fel a zöldségeket. Hagymát vékonyra, paprikát ketté és szeletekre, paradicsomot cikkekre stb. vagy éppen ahogy jól esik. A hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd sorban hozzáadjuk a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Mindenek hagyunk időt átpárologni. Ízlés szerint fűszerezzük. A pirospaprika után egyből öntsük fel egy kis vízzel. Hagyjuk, hogy jól összeérjenek, majd jöhet a rizs. Adjunk hozzá még egy bögre vizet, majd, ha szükséges mindig pótoljuk. Mikor a rizs már ¾ rész megfőtt, mehet bele a cukkini és gomba. Nem egy bonyolult étel. Aki nem szereti a cukkinit, vagy a gombát, ne tegyen bele. A sima lecsót is így kell készíteni. A rizs sem szentírás, ha üresen vagy pl. tarhonyával szeretitek, akkor azt kell belefőzni.
A képek másnap reggel készültek, ahogy én szeretem állaggal az utolsó kép meg egyből főzés után a naplemente fényében :)
Kisebb adag: 3 nagy hagyma – 4 nagy paprika – 2-3 gerezd fokhagyma – 4 kisebb paradicsom – 1 kis cukkini – 4 nagyobb fej gomba – só – bors – majoránna – pirospaprika – ¾ bögre rizs Vágjuk fel a zöldségeket. Hagymát vékonyra, paprikát ketté és szeletekre, paradicsomot cikkekre stb. vagy éppen ahogy jól esik. A hagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd sorban hozzáadjuk a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Mindenek hagyunk időt átpárologni. Ízlés szerint fűszerezzük. A pirospaprika után egyből öntsük fel egy kis vízzel. Hagyjuk, hogy jól összeérjenek, majd jöhet a rizs. Adjunk hozzá még egy bögre vizet, majd, ha szükséges mindig pótoljuk. Mikor a rizs már ¾ rész megfőtt, mehet bele a cukkini és gomba. Nem egy bonyolult étel. Aki nem szereti a cukkinit, vagy a gombát, ne tegyen bele. A sima lecsót is így kell készíteni. A rizs sem szentírás, ha üresen vagy pl. tarhonyával szeretitek, akkor azt kell belefőzni.
A képek másnap reggel készültek, ahogy én szeretem állaggal az utolsó kép meg egyből főzés után a naplemente fényében :)
16 megjegyzés:
Guszta nagyon!
Hát ez mesés lett! Pont így fogom elkészíteni közelebbről. :)
El sem tudom képzelni, hogy Te, mint egy "szerecsétlenség" állj a konyhában. :)))
Nagyon finomat főztél megint. Kellemes nyaralást! :)))
Uhh, de jó. :)
Viszem a receptet!
Istenien néz ki! Éhes lettem, pedig már a reggelin túl vagyok, az ebéd meg ezután készül. :) Békéscsabán lecsófesztivál lesz. Indulhatnál ezzel a lecsóval. :)
Ezt a receptet megjegyzem, imádom a gombát is no meg a cukkinit is :)
Nagyon jól néz ki! Nekem is lecsóra fájt a fogam, s még van itthon egy kis darab cukini, már tudom mi lesz a sorsa! :) Köszi!
Jó nyaralást!!!
Nagyon guszta! Imádom a lecsót meg a gombát is! A cukkinit ilyen formában még nem kóstoltam de biztos finom azzal is! Rendeltem jó időt nektek a balatonra jó pihenést és kikapcsolódást!
Imádom a lecsó minden fajtáját, cukinival is. Ez már majdnem ratatouille. Jó nyaralást!
Minden összetevőjét nagyon szeretem, isteni lehet:)
Ismét eszembe jutott, hogy a nyáron még nem is készítettem lecsót. Na de ami késik nem múlik.
Nagyon szeretem,a nővérem tud még isteni lecsót készíteni!
Ezt a változatot elkészítem magam!!!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Nálunk is pontosan ugyanígy van. Párom nem eszi a lecsót, és az egyszerűség kedvéért csak fonnyadt paprikának nevezi. Én viszont mindenféle formában imádom! Úgyhogy biztosan nem fogom kihagyni ezt a cukkinis-gombás variációt sem! Köszi!
Jó utat és kellemes pihenést Nektek!
Nagyon szeretjük mi is,nagyon guszta lett,és nagyon finom is a tiéd most főztünk télire 33 üveggel:-)Jó nyaralást!:-)
Guszta és finom!
Megjegyzés küldése