Ideális sütemény ezekben a pokoli napokban. Nem hazudok, 34 és e fölött ingadozik a hőmérséklet. Bár inkább maradjon ilyen, na jó, inkább 30, mint hogy essen és jöjjön a még ennél is szenvedősebb tél. A leglényegesebb, és a legjobb benne, hogy jó messziről elkerüljük a sütőt és jó hidegen fogyaszthatjuk. Egy hátránya van, amit érdemes komolyan venni, hogy a meleg miatt csak friss tejfölt használjunk. Receptet Flóránál találtam.
1l tejföl (3 nagy doboz) – fél kiló háztartási keksz (négyzet alakú) – 12 dkg cukor – 2 cs. vaníliás cukor (két kanál) – 3 jócskán púpos evőkanál kakaó
A tejfölt két részre osztjuk. Az egyikbe elkeverünk 50 g cukrot és a vaníliás cukrokat. A másikba a kakaót és a maradék cukrot. Ha édesebben szeretitek, adhattok hozzá még cukrot vagy kakaót is.
Egy kisebb tepsi, vagy tégla, négyzet alakú tál alját rakjuk ki keksszel. Öntsük rá a fehér tejföl ¾ részét, majd egy sor keksz, a kakaós tejföl ¾ része, megint egy sor keksz. A legvégén egyengessük el a kakaósat, majd rá a fehéret és egy kanállal óvatosan keverjük össze, hogy márványos hatást érjünk el. Tegyük hűtőbe és egy napot hagyjuk összeérni. A tejföl krémessé válik, a keksz meg piskótaszerűvé. Hűtőbe tároljuk. Forró vízbe mártott késsel vágjuk.
1l tejföl (3 nagy doboz) – fél kiló háztartási keksz (négyzet alakú) – 12 dkg cukor – 2 cs. vaníliás cukor (két kanál) – 3 jócskán púpos evőkanál kakaó
A tejfölt két részre osztjuk. Az egyikbe elkeverünk 50 g cukrot és a vaníliás cukrokat. A másikba a kakaót és a maradék cukrot. Ha édesebben szeretitek, adhattok hozzá még cukrot vagy kakaót is.
Egy kisebb tepsi, vagy tégla, négyzet alakú tál alját rakjuk ki keksszel. Öntsük rá a fehér tejföl ¾ részét, majd egy sor keksz, a kakaós tejföl ¾ része, megint egy sor keksz. A legvégén egyengessük el a kakaósat, majd rá a fehéret és egy kanállal óvatosan keverjük össze, hogy márványos hatást érjünk el. Tegyük hűtőbe és egy napot hagyjuk összeérni. A tejföl krémessé válik, a keksz meg piskótaszerűvé. Hűtőbe tároljuk. Forró vízbe mártott késsel vágjuk.
17 megjegyzés:
Ez nagyon nagyon fincsi lehet!! Ki is fogom próbálni!
Nagyon köszi a recit!! :)
de nagy kár h nem jössz hozhatnál ilyent a kismamának :) megkivántam :)
Ezzel a sütivel már Flóránál is szemeztem. Most már biztos, hogy el fogom készíteni! Ma beszerzem a 3 nagy tejfölt hozzá, és a HT kekszet.
Tetszik a recept, igazi kánikula-süti :)
Nála már én is kinéztem. Nagyon guszta a tiéd is! :)))
Itt a városban pontosan 40 fok volt tegnap.
Ce buna trebuie sa fie. Pup!
Nálunk is a kekszes a nyerő ebben a melegben! Csak almás változat, de majd ezt is kipróbálom!
Nagyon szép lett! :)
Nagyon guszta és szép lett.
Ez a süti többünket megfogott! Nagyon guszta, csak még én nem kezdtem bele! Nagyon finom lehet!
Nagyon jól néz ki, isteni finom lehet:) Már én is kinéztem ezt a receptet Flóránál.
Micsoda praktikus sütike, ügyes ötlet! Én ilyenkor Csíkoskát szoktam csinálni (Albert keksz csokipudingos cuccal összeragasztva, másnap ferdén felszelve, amitől csíkos lesz) :)
De jó! Hüti! :) - ha már nem süti :)
Köszönöm a receptet. Jól jött egy kis sütés nélküli nass.
ezt imádom :-)
Nagyon guszta! Ügyes vagy! Pár perccel ezelőtt olvastam Zsanuáriánál, a napokban pedig a fb-on is, mostmár muszáj lesz kipróbálnom! :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Kriszta remlem ízlett
Sírva fakadok, mert tegnap nálunk 41,9 fok volt én meg még sütöttem is :( Hát lehet, hogy felforrt az agyam. Jól néz ki a sütés nélküli finomságod. Én is csináltam már azt hiszem tavaly, ízlett is a családnak, de ebben a melegben a tejföl miatt nem merném csinálni.
Megjegyzés küldése