A története röviden: munkahelyemen megéreztem a munkatársnőm ebédjének az illatát, és egyből el kellett kérnem a receptet. Pont kapóra jött, mert hétvégére vendégeket vártunk, akik ugyanúgy szeretik a finom tartalmas ételeket, mint mi. És még el kell mondanom, hogy a vendég barátnőm 28 hetes terhes és megmozdult a baba a kezem alatt, amikor a pocijára tettem a kezem. Annyira, de annyira…..
1 kg marhahús – 2-3 szelet szalonna – 3 nagy hagyma – 1 paprika – 2 gerezd fokhagyma – 1 kanál mustár – 2 bő kanál paradicsompüré – 2 kiskanál cukor – 0,5l barna sör – só – bors – majoránna – olaj – 3 nagyobb sárgarépa – 1 babérlevél
A marhahúst kivételesen nagyobb kockákra vágjuk. A szalonna darabokat egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhákat és átpirítjuk őket. Két-három adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak. Ha kész vagyunk, öntsük át egy tepsibe a szalonnával együtt. A visszamaradt zsírban átforgatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és kb. 2 ujjnyira karikázott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, babérlevéllel, majd belekeverjük a mustárt, paradicsompürét, cukrot és felöntjük sörrel. Az egészet hozzáadjuk a marhához és átkeverjük még kb. 1,5-2 dl vízzel. Idáig a műveletig elkészíthetjük egy nappal előbb is és elég a vendégek jövetel előtt 3 órával betenni a sütőbe és ennyivel kevesebb munkánk lesz. Amint írtam jöhet a sütő rész, lefedjük és készre főzzük. Közben be fog sűrűsödni. Néha keverjük át és kóstoljuk meg, hogy kell-e még só, vagy nem ég-e le.
Krumplipürét és fejes salátát tálaltam hozzá.
1 kg marhahús – 2-3 szelet szalonna – 3 nagy hagyma – 1 paprika – 2 gerezd fokhagyma – 1 kanál mustár – 2 bő kanál paradicsompüré – 2 kiskanál cukor – 0,5l barna sör – só – bors – majoránna – olaj – 3 nagyobb sárgarépa – 1 babérlevél
A marhahúst kivételesen nagyobb kockákra vágjuk. A szalonna darabokat egy kis olajon zsírjára sütjük, rádobjuk a marhákat és átpirítjuk őket. Két-három adagban, hogy ne eresszenek levet és ne párolódjanak, hanem valóban piruljanak. Ha kész vagyunk, öntsük át egy tepsibe a szalonnával együtt. A visszamaradt zsírban átforgatjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, paprikát, fokhagymát és kb. 2 ujjnyira karikázott sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, babérlevéllel, majd belekeverjük a mustárt, paradicsompürét, cukrot és felöntjük sörrel. Az egészet hozzáadjuk a marhához és átkeverjük még kb. 1,5-2 dl vízzel. Idáig a műveletig elkészíthetjük egy nappal előbb is és elég a vendégek jövetel előtt 3 órával betenni a sütőbe és ennyivel kevesebb munkánk lesz. Amint írtam jöhet a sütő rész, lefedjük és készre főzzük. Közben be fog sűrűsödni. Néha keverjük át és kóstoljuk meg, hogy kell-e még só, vagy nem ég-e le.
Krumplipürét és fejes salátát tálaltam hozzá.
14 megjegyzés:
Nagyon gusztusos lett! :) Szép érzés érezni a baba mozgását, jelzését! :)
Úgy tűnik, tőled fogom készíteni a vasárnapi ebédeket. Ez lesz jövő héten! Szuperül hangzik!
barna sör...vörös bor....babamozgás
ezek mind mind kellemes dolgok.
na, ha a mellettem ugrándozó gyerekekre figyelek, marhaságokat írok.
a vörös bor is okés, de jelen esetben a marhahúst akartam volna írni.
Isteni! Vörösborral szoktam csinálni,s a tűzhelyen, de most kipróbálom barna sörrel és a sütőben is.
Csodás recept.
Fantasztikusan finom lehet, nagyon guszta:)
Perfekt őszi recept. Igazán guszta és finom!
Nagyon guszta!
Aztaaa, de jó recept. Ez vittem.
Fantasztikus érzés megérezni a mocorgó kisbabát. :)))
Ez nagyon jó!!! Mindenképp kipróbálom; vittem a recit! :) Köszi
Ez nagyon jó!!! Mindenképp kipróbálom; vittem a recit! :) Köszi
Ünnepi ebéd!!!! Kellemes élményekkel :)
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése