Hétvégén islert akartam készíteni, de mivel elfelejtettem diót venni, nagy erőkkel elkezdtem más desszert után kutatni. Már többször megakadt a szemem ezen a recepten, de még sosem vitt rá a lélek, hogy elkészítsem. Nem tudom miért, de féltem tőle. Pedig ha tudnátok…. egyik legkönnyebben elkészíthető finomság. Pikk-pakk készen van, de sajnos, ugyanilyen gyorsan el is fogy :) A változatosság kedvéért, a tészta felét barnára kevertem egy kanál kakaóval. Úgy is nagyon finom. Vagy lehet a fele barna, a fele fehér és így párosítani a darabokat. Alap receptet Tücsökbogártól vettem.
16 dkg vaj – 15 dkg cukor – 1 fél citrom reszelt héja – 1 teáskanál vanília aroma – 6 db tojássárgája – 25 dkg liszt – mokkáskanál fahéj – lekvár – étcsokoládé (vagy kakaó, cukor, margarin, víz)
A vajat elkeverjük a cukorral, citrom reszelt héjával, fahéjjal és vanília aromával. Végig nagy fokozaton használjuk a robotgépet. Sorban adagoljuk hozzá a tojások sárgáját, majd a legvégén a lisztet. Töltsünk meg egy kinyomót vagy nyomózsákot és kb. 2 cm átmérőjű köröket nyomjunk egy sütőpapíros tepsire. Hagyjuk közötte helyet, mert terülnek és nőnek egy keveset. Ha a formázás után maradna csücsök a tészta tetején, vizes kézzel nyomkodjuk le egy kicsit. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni, majd párosával töltsük, ragasszuk össze lekvárral. Jelen esetben meggylekvárral. Olvasszuk meg a csokoládét és locsoljuk át. Mivel étcsokim nem volt, megolvasztottam egy kanál vajat, adtam hozzá kakaóport, ízlés szerinti cukrot és pár csepp vizet. A barna változatot, fehércsokival díszítettem. ettem.
16 dkg vaj – 15 dkg cukor – 1 fél citrom reszelt héja – 1 teáskanál vanília aroma – 6 db tojássárgája – 25 dkg liszt – mokkáskanál fahéj – lekvár – étcsokoládé (vagy kakaó, cukor, margarin, víz)
A vajat elkeverjük a cukorral, citrom reszelt héjával, fahéjjal és vanília aromával. Végig nagy fokozaton használjuk a robotgépet. Sorban adagoljuk hozzá a tojások sárgáját, majd a legvégén a lisztet. Töltsünk meg egy kinyomót vagy nyomózsákot és kb. 2 cm átmérőjű köröket nyomjunk egy sütőpapíros tepsire. Hagyjuk közötte helyet, mert terülnek és nőnek egy keveset. Ha a formázás után maradna csücsök a tészta tetején, vizes kézzel nyomkodjuk le egy kicsit. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni, majd párosával töltsük, ragasszuk össze lekvárral. Jelen esetben meggylekvárral. Olvasszuk meg a csokoládét és locsoljuk át. Mivel étcsokim nem volt, megolvasztottam egy kanál vajat, adtam hozzá kakaóport, ízlés szerinti cukrot és pár csepp vizet. A barna változatot, fehércsokival díszítettem. ettem.
12 megjegyzés:
Szeretjük nagyon!Főleg a kisebbikem!:-)
Jól tetted, hogy belevágtál, így legalább én is bátrabb leszek, mert pont az tartott vissza, hogy macerás!
Pedig én ezt hogy imádom! Szerintem rögtön dupla adaggal fogom kezdeni!
:D Neked kb. hány darab lett összeragasztva?
Nagyon szépek lettek és biztos, hogy finomak!
Nagyon guszták! Szívemből szóltál, pont így vagyok én is vele. Mindig megnézem a receptet, de aztán csak továbblapozok... Nagyon meggyőző volt a bejegyzésed, talán majd neki merek fogni. :)))
Az egyik kedvencem. :)))
Ezzel a sütivel már régóta szemezek én is! Nagyon guszta lett a Tiéd is!
Multumesc pentru urari. Servesc un biscuit, pup!
Nagyon jól néz ki:)Még sosem etten ilyen sütit, de már annyi blogon láttam, el kell, hogy készítsem végre én is.
Finom süti!
Nagyon szépen köszönöm
Ügyes vagy, és bátor, hogy ilyen macerás sütemény elkészítésébe is belefogtál!
A múlt héten megcsináltam, tényleg eszméletlenül egyszerű, bár nekem a habzsákos kinyomás macerás volt, lehet hogy legközelebb kézzel fogom formázni, mert ha vékonyabbakat sikerül csinálni, akkor több is lesz belőle :)) Most hétvégén is ezt fogom megsütni a barátnőimnek, köszönet Neked a receptért! :)
Megjegyzés küldése