2011. szept. 1.

Szalonnás, többsajtos szarvacska

Vidék íze újságból merítettem az ihletet. Nagyon szeretem a leveles tésztás vacsorákat, mert gyorsak, finomak. És nem mellékesen férj másnap uzsira is tud pakolni magának, ha marad :)
1 csomag leveles tészta – vékonyra szelt császár szalonna v. bacon – 1 ujjnyi trapista – 1 ujjnyi mozzarella – ha valaki szereti parmezán – 1 ujjnyi füstölt sajt – 1 tojás
A sajtokat lereszeljük és összekeverjük. A leveles tésztát, jó vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a sajttal. Egyenletes négyzeteket vágunk (kb 10X10), majd keresztbe fektetünk rajta egy szalonnát, egyik sarkától feltekerjük és szarvat formázva, sütőpapíros tepsire fektetjük. Jó, ha a szalonna egy kicsit túllóg, mert finom ropogóssá sül. Megkenjük felvert tojással. Ha van és szeretjük megszórhatjuk magvakkal vagy még plusz sajttal is.
A recept írt sót, de mivel az én szalonnám elég sós volt már nem sóztam meg a tésztát.
180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Ha nagyon égne a teteje, lazán takarjuk le fóliával, mert a tekerés miatt egy kicsit nehezebben sül át a belseje.

8 megjegyzés:

Petra írta...

Szuper és nagyon egyszerű. Tetszik. :)))

Nely írta...

Super delicios, arata si bine! Pupici!

Éva írta...

Nagyon guszta és igen ízletes lehet!

Viki írta...

Az ötlet nagyon vagány, jöhet a sok sajtos :)

trollanyu írta...

Szuper nagyon, csak sajnos itt nincs készen kapható leveles tészta:(

Okki írta...

Nagyon finom lehet és nagyon egyszerűen el lehet készíteni! :)

Marika írta...

Nagyon guszta! Még sosem készítettem semmit leveles tvalamiért ódzkodtam tőle! :) Ezt biztosan ki fogom próbálni! :)

Elisabeth írta...

Nagyon guszta, és finom...friss, és ropógasan!