Két hete kaptam egy szép nagy cukkinit. Három darab fogás készült belőle és ideje volt a végére járni. Mivel csak én eszem szépen be tudtam osztani. Készült belőle Cukkinis, babos bolognai és Cukkinis, gombás lecsó. Mindkettőt ajánlom. A mostani változat is nagyon könnyen elkészíthető és remek ül beilleszthető egy diétás menübe is.
Két közepes vagy egy nagyobb cukkini – 2 újhagyma v. egy arasznyi póré – 1 paradicsom – 4 közepes gomba – fél paprika – 4 púpos kanál tejföl – 1 tojás – majoránna – bors – só – sajt – 1 gerezd fokhagyma
A cukkinit kettévágjuk és kivájjuk a közepét. Érdemes a két széléből is levágni egy ujjal, hogy a töltelékbe kockázzuk. Úgy kaparjuk ki, hogy a két szélén is maradjon perem. A cukkinit sózzuk, hagyjuk legalább tíz percet pihenni, majd öblítsük le. A zöldségeket kockázzuk, karikázzuk fel. Enyhén sózzuk, majd keverjük össze. Töltsük meg vele a mélyedést. A tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, sóval és préselt fokhagymával. Mindenki ízlése szerint ízesítse, vagy tehettek bele más fűszereket is. Öntsük rá a zöldségekre, majd 180 fokos előmelegített sütőben, 15 percig fólia vagy fedő alatt, majd még kb. 30 percet (függ a cukkini nagyságától is) nélküle süssük. A végén szórjuk meg egy kis sajttal. Vizet ne tegyünk alá, mert a zöldségek levet eresztenek.
Két közepes vagy egy nagyobb cukkini – 2 újhagyma v. egy arasznyi póré – 1 paradicsom – 4 közepes gomba – fél paprika – 4 púpos kanál tejföl – 1 tojás – majoránna – bors – só – sajt – 1 gerezd fokhagyma
A cukkinit kettévágjuk és kivájjuk a közepét. Érdemes a két széléből is levágni egy ujjal, hogy a töltelékbe kockázzuk. Úgy kaparjuk ki, hogy a két szélén is maradjon perem. A cukkinit sózzuk, hagyjuk legalább tíz percet pihenni, majd öblítsük le. A zöldségeket kockázzuk, karikázzuk fel. Enyhén sózzuk, majd keverjük össze. Töltsük meg vele a mélyedést. A tejfölt keverjük össze a fűszerekkel, sóval és préselt fokhagymával. Mindenki ízlése szerint ízesítse, vagy tehettek bele más fűszereket is. Öntsük rá a zöldségekre, majd 180 fokos előmelegített sütőben, 15 percig fólia vagy fedő alatt, majd még kb. 30 percet (függ a cukkini nagyságától is) nélküle süssük. A végén szórjuk meg egy kis sajttal. Vizet ne tegyünk alá, mert a zöldségek levet eresztenek.
12 megjegyzés:
Ez is isteni! :)))
Nagyon guszta! :)
Guszta nagyon, isteni lehet:) Nálunk mindenki megeszi a cukkinit, jut is belőle mindenbe.
Cred ca-i un deliciu, pup!
Nagyon guszta!
jóóóóóóóóóóó
aztakiskonyháját!
megint cukkini ;)
ígéretet kaptam arra, hogy jövőre vet a kertjébe Édesanyám. akkor talán nem irígykedem mindenkinél.
Vacsoraztunk, de megkostolnam!!!!
Én is szívesen megkóstólnám.
Tare bun trebuie sa fie, arata foarte bine! Pupici!
itt is köszi! :) Vittem!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése