2011. okt. 18.

Roston, sajtos gomba

Főételként is fogyasztható, pl. egy salátával, de jelen esetben köretként szerepelt a menünkben. Könnyen és gyorsan elkészíthető, valamint nagyon laktató a gomba adottságainak köszönhetően. Fejenként 4-5 közepes méretű fejjel kell számolni. Ha köretként fogyasztjuk elég, ha lágyabb ízű, sima sajtot használnunk, hogy ne legyen annyira intenzív, ha főételként, akkor adhatunk hozzá füstölt sajtot, kecskét vagy éppenséggel juhsajtot is. Mivel nem bízom a gombákban, bolti csiperkét használtam :) Fejenként: 4-5 fej gomba – fűszer v. sima só – 4 fejenként 1 ujjnyi sajt

A gombát megpucoljuk, tetszés szerinti fűszerrel megszórjuk (jelen esetben sült csirke fűszer), majd kevés olajon, vagy roston megpirítjuk. Érdemes pár percre fedő alatt párolni. A legvégén szórjuk meg a sajttal és hagyjuk megolvadni benne. Frissen, melegen fogyasszuk.

7 megjegyzés:

Nelli írta...

Nagyon fincsi!Az én Bazsim nagyon szereti!:-)

Éva írta...

Nagyon finom lehetett, guszta !

Blogkonyha írta...

Ah, de finom lehet, a gombát imádom...!

Ani írta...

Milyen egyszerű és milyen guszta!

Kati írta...

Egyszerűen imádom:)

Kricky írta...

de guszta!

Viki írta...

Kívánatos nagyon :)