2011. nov. 26.

Fokhagymás tejfölben sült hal


Karácsonyi receptnek ajánlom. Az ismerősem körében a rántott hal a leggyakoribb ünnepi halétel, de higgyétek el, hogy kevesebb munkával izgalmasabb menüt is össze lehet állítani. Annyira egyszerű, hogy 24-én az utolsó percben is elkészíthető. Nevezhetjük roham ünnepi menünek is. Ez egy kisebb adag, 2 főre számolva
Még ajánlanék két ünnepi halas ételt
ITT és ITT2

Ízlés szerinti hal, jelen estben egy szép szelet pangasius – ¾ doboz nagy tejföl – só – bors – petrezselyem – 2 gerezd fokhagyma – 2-3 tojás (mérettől függ)

A halat egy papírtörlővel itassuk fel, hogy ne engedjen levet. Enyhén sózzuk és borsozzuk, mert a tejfölbe is teszünk. A tejfölt keverjük el a tojásokkal, fűszerekkel, préselt fokhagymákkal és apróra vágott petrezselyemmel. Vajazzunk ki egy hőálló tálat, fektessük el a halat, majd öntsük rá a tejföl keveréket. 180 fokos sütőben 20 percig lefedve, majd anélkül dermedésig, pirosodásig süssük.

8 megjegyzés:

Éva írta...

Már ahogy a recept címét láttam rögtön az volt az eszembe hogy ez csak finom lehet! Nagyon guszta! Kár hogy a gyerekeim annyira nincsenek oda a halért! :-(

marisz57 írta...

Csirkét, sőt sovány sertéshúst is sütöttem már így, de halat még nem. Lehet, hogy holnap kipróbálom,mert más húsok nagyon bejöttek nekünk ezen a módon.

Petra írta...

Tetszik az ötlet. Nagyon guszta. :)

Kreatív konyha írta...

Ez jó kis gyerekbarát halas recept!!! Nálunk szerencsére szeretik a halat (csak én fényképezni nem szeretem a halat :). Egy próbára elkérem a receptet, köszi

trollanyu írta...

Nagyon finom lehet:)

Balo írta...

Nálunk ma ez volt az ebéd, édesanyám elkészítette.

valóban finom, érdemes kipróbálni.

Bianka írta...

Köszönöm
Balo örülök, hogy ízlett

chriesi írta...

Nagyon jó ötlet!