Csak szerűség, mert hasonló, de még sem az. Olyan mindent bele, amit találok otthon étel. Általában leveles tészta, cukkini és gomba mindig van a raktáron, mivel mindhárom alapanyag kedves a gyomromnak :) A quiche vajas tésztával készül, aminek a receptjét ITT találjátok, de mivel egész nap vásárolgattam és éhes voltam gyorsabb leveles tésztára esett a választás.
Egy csomag leveles vagy vajas tészta – 7-8 közepes gomba – egy fél cukkini – egy ujjnyi póréhagyma – 3 púpos kanál tejföl – 3 tojás – só – bors – friss petrezselyem – majoránna – 2 ujjnyi sajt A tésztát kinyújtjuk és egy kikent formába helyezzük, de úgy hogy átlógjon a peremen, mert az elősütésnél összeugrik. 180 fokos előmelegített sütőben világos aranybarnára sütjük. Hogy közbe ne púposodjon fel, a tésztát villával szurkáljuk át, valamint szórjuk be babbal vagy lencsével. A gombát nagyobb a cukkinit kisebb kockákra vágjuk. Enyhén szórjuk meg őket sóval, hogy ha kell most eresszenek levet és ne sütéskor csapódjon ki. Így is necces, mivel a tejföl is gyakran bevizesedik, így érdemes házi vagy zsíros jó minőségűt használni. A tojásokat, tejfölt, fűszereket keverjük el, majd mehet bele a zöldség. Öntsük az elősütött tésztára, szórjuk meg a reszelt sajttal és 160 fokos sütőben min 30 percig süssük. Az utolsó 10 percben érdemes nagyobb hőfokra venni, hogy a sajt szépen megpiruljon. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
Egy csomag leveles vagy vajas tészta – 7-8 közepes gomba – egy fél cukkini – egy ujjnyi póréhagyma – 3 púpos kanál tejföl – 3 tojás – só – bors – friss petrezselyem – majoránna – 2 ujjnyi sajt A tésztát kinyújtjuk és egy kikent formába helyezzük, de úgy hogy átlógjon a peremen, mert az elősütésnél összeugrik. 180 fokos előmelegített sütőben világos aranybarnára sütjük. Hogy közbe ne púposodjon fel, a tésztát villával szurkáljuk át, valamint szórjuk be babbal vagy lencsével. A gombát nagyobb a cukkinit kisebb kockákra vágjuk. Enyhén szórjuk meg őket sóval, hogy ha kell most eresszenek levet és ne sütéskor csapódjon ki. Így is necces, mivel a tejföl is gyakran bevizesedik, így érdemes házi vagy zsíros jó minőségűt használni. A tojásokat, tejfölt, fűszereket keverjük el, majd mehet bele a zöldség. Öntsük az elősütött tésztára, szórjuk meg a reszelt sajttal és 160 fokos sütőben min 30 percig süssük. Az utolsó 10 percben érdemes nagyobb hőfokra venni, hogy a sajt szépen megpiruljon. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
9 megjegyzés:
Nagyon guszta, fincsi lehet!
Engem nem zavar, hogy csak szerűség, jöhetne! :-)
Ez az étel megint mennyei Bianka!:-)
Ez megint nagyon finom. A virágos tálad is nagyon tetszik.:)
Nagyon jól néz ki:) Nálunk a piték és szerűségek a pizzával vetekednek népszerűségben. Ez egy nagyon ízletes variácó.
Fincsi.
Imádom, vagyis csak imádnám!! Nagyon finom lehetett.:)
Nagyon jól hangzik!! :) és biztos finom is. Nekem bejönnek az ilyen kaják!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm
Megjegyzés küldése