2011. nov. 2.

Baconos, cukkinis, gombás…pizza

Elég gyakran készítek pizzát, mert könnyű elkészíteni, remek tartalmas vacsora és még reggelire is finom, ha még marad :) Mivel kimondottan főtt ételt nem szoktunk vacsorázni , hanem salátákat, kelt dolgokat, pitéket vagy sima szendvicseket, így a pizza remek egyvelege az egész esti étkezésünknek.

Pizza tészta és pizza szósz elkészítésének leírását
ITT találjátok
Szükséges még: 1 nagy fej hagyma – 1 kisebb cukkini – egy doboz gomba (kb. 6-8 nagyobb fej) – bacon szalonna – 20 dkg sajt
Elkészítjük a pizza tésztánkat. Mivel mi vékonyabban szeretjük ebből az adagból a sütő nagy lapos tepsijével meg még egy kicsivel készül. Aki vastagabban szereti, elég, ha a sütő nagyját használja. Lisztezett felületen enyhén nyújtsuk ki, majd a kezünkkel folytassuk tovább de már a kikent tepsiben. Kenjük meg a krémmel és most kivételesen az aljára szórjuk a sajtot és ne a feltétekre. Sorban mehet rá a vékonyra szelt hagyma, felkarikázott cukkini és nagyobb darabokra vágott gomba. A legvégén az összetépkedett bacon szalonna. Én jobban szeretem, ha a gomba darabosabb, mert nagyobb az élvezeti értéke, jobban érezni az ízét. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

9 megjegyzés:

Nelli írta...

Mi is a vékonyabb pizzát szeretjük.Olyan szépen írsz a gombáról!:-)A cukkini jó ötlet!Bazsi díjazná, úgyhogy legközelebb be is vetem!:-)

sara & Miki írta...

O idee ca nu am mai mancat de mult. Te sarut!

Éva írta...

Guszta! Mi is szeretjük, csak nem tudok kicsit belőle csinálni, nagy meg elég sokáig tart megenni nekünk kettőnknek. Most találtam egy nagyon jó receptet azt fogom erre a célra alkalmazni!

Hobbychef írta...

Pizza bármely formájában, bármikor jöhet nálam.

Adél írta...

Nálam elég régen volt,ideje már készíteni:) Guszta lett,én is szeretem gombával.

Maris írta...

... arról nem is beszélve, hogy a pizza remek hóvégi kaja, mert mindent/bármit rá lehet pakolni a tetejére, amit az embernek sikerül elővakarnia a hűtő leghátsó sarkából :-D

Elisabeth írta...

A pizzát mindig szivesen várjuk, nálunk, és töb féle képpen. Finom, és ötletes a bacon, zucchini, és a gomba kombinációval! Látom sok minden Olasz-Amerikaias ételeket át vettetek tőlünk...miért nem is?

Én meg mindig keresek Magyaros autentikus ételeket!...hát ez muris!

Jutka írta...

Nagyon jól hangzik, jól jönne reggelire egy szeletke!

Bianka írta...

Köszönöm