2011. dec. 22.

Diós, rumos párna

Gyorsan elkészíthető praktikus ünnepi desszert. Igazából nem is szentestei fő asztalra szánnám, hanem másnap, vagy harmadnap laza vendégvárónak. Tészta: 1 tojássárgája – 0,5 dl tej – 3 dkg porcukor – csipet só – 10 dkg margarin – 25 dkg liszt – 1 tojás kenéshez
Töltelék: 20 dkg darált dió – rum – cukor – tej
A tésztához az alapanyagokat jól összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a diót. 20 dkg dióhoz, annyi tejet adjunk, hogy egy kellemes állagú tölteléket kapjunk, amit 1-2 percig összefőzünk. Azért nem írok pontos egységeket, mert a cukrot és a rumot is mindenki ízlés szerint adagolja. Ha letelt a fél óra, jól kilisztezett munkapulton (hogy ne tapadjon és szakadjon) nyújtsuk vékonyra a tésztánkat. Szabjunk kb. 4X10 centis lapokat, az egyik felére tegyünk egy kiskanál diót, a másikat hajtsuk rá, majd széleit villával nyomkodjuk össze. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük készre. Ha nagyon égne a tészta teteje, fedjük le alufóliával

5 megjegyzés:

Elisabeth írta...

Ez aztán egy kimondott finom süti!
Viszem a receptet.
Boldgo Karácsonyt kivánok!

trollanyu írta...

Nagyon finom lehet, a diót imádom:) Boldog karácsonyt:)

Petra írta...

Isteni lehet! Boldog Karácsonyt!

Rosita Vargas írta...

Me encantan las nueces luce perfecto y exquisito,abrazos y feliz navidad.

Bianka írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm