Bár holnap van, de tekintettel a mikulásra, készítettem a munkatársaimnak egy felturbózott avokadó, valamint padlizsánkrémet. Egy ünnepi asztal előételeként is tökéletes, friss ropogós pirítóssal. 200g rokfort sajt – 2 avokadó (jelen esetben fekete) – 1,5 kanál tejföl – citromlé – bors – petrezselyem – fokhagyma – hagyma – só
Az avokadót kanalazzuk ki a héjából, majd reszeljük rá rokfortsajtot. Keverjük bele a fűszereket, tejfölt, 2-3 kanál citromlevet és ízlés szerint reszelt hagymát és préselt fokhagymát. Azért írom, hogy ízlés szerint, mert pl. én fokhagymásabban szeretem, de van, aki hagymásabban. Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
Az avokadót kanalazzuk ki a héjából, majd reszeljük rá rokfortsajtot. Keverjük bele a fűszereket, tejfölt, 2-3 kanál citromlevet és ízlés szerint reszelt hagymát és préselt fokhagymát. Azért írom, hogy ízlés szerint, mert pl. én fokhagymásabban szeretem, de van, aki hagymásabban. Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
5 megjegyzés:
Nagyon guszta lett és biztosan finom! Hogy milyen figyelmes vagy a munkatársaiddal szemben, értékelik ezt remélem !:-)
Az avocadót nagyon szeretem, a rokfort sajtot nem annyira, pedig imádom a sajtokat. De nagyon guszta lett:)
Biztos finomat készítettél!
Én nem tudom, milyen a fekete avokádó?
Nagyon finomnak néz ki az avocadó krém...még nem próbáltam ki rokfortos sajtal kombinálva...guszta, és finom!
Pont tegnap ettem vacsorára, csak én sima sajtkrémet tettem hozzá...Nagyon finom és egészséges kence! Guszta!!
Megjegyzés küldése