2012. jan. 2.

Házi Raffaello golyó

Ha csoki, akkor csak fehér jöhet szóba. Ezen belül a bolti Raffaello a kedvenc. Nincs az a mennyiség, ami ne bírnék megenni. Mivel két ünnep között egy kedves baráti párt vártunk vacsorára gondoltam itt az ideje kipróbálni, milyen lehet a házi változat. Azt meg kell jegyeznem, hogy nagyon fontos a tejpor minősége, hiszen sok esetben igen kellemetlen utóízt kaphatunk.

10 dkg vaj – 20 dkg kókuszreszelék – 30 dkg tejpor – 15 dkg porcukor – kevéske rum – 50 g kókuszreszelék (a külsejére) – egy marék mandula
Egy kevéske vízben (kb. 1 dl) felolvasztjuk a margarint. Folyamatos keverés mellett (ne égjen le) hozzáadjuk a cukrot és a tejport. Hagyjuk egy kicsit sűrűsödni, majd a legvégén a kókuszreszeléket és ízlés szerinti rumot. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ne lepődjünk meg, ha puha, mert hűlés közben fog megszilárdulni, mert a kókusz megszívja magát. Kezünkkel formázzunk kisebb golyókat, mindegyikbe tegyünk egy mandulát (forrázzuk le a barna héjú mandulát, ezután könnyedén lecsúsztatható), majd hempergessük kókuszba. Hűtőben tároljuk. Finom, de azért ütősebb az eredeti. Recept
Innen.

11 megjegyzés:

Elisabeth írta...

Guszta és finom! Boldog Új Évet!

4Gyerek írta...

Illéskrisztitől vett recept alapján készült nálunk az idén. Egyszerű-nagyszerű változat.
Mondjuk mandulával a közepén...

BÚÉK!

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki, még ilyen tejporosat nem készítettem. BUÉK:)

Viki írta...

Békés, Boldog, Gazdag Új Esztendőt kívánok !
Nagyon szeretjük.

Kati írta...

Szépek lettek, mi is imádjuk:)

Ági írta...

Pont így készítjük mi is és nekünk bizony jobban ízlik mint az eredeti. :-)
Fotók gyönyörűek, mint mindig!

Ági

Jutka írta...

Örömteljes Boldog Új Évet kívánok!

Ditta tortái írta...

Fincsi nagyon!Boldog új évet kívánok Neked és a szeretteidnek!

Katalin írta...

Nagyon guszták lettek, biztos gyorsan fogytak is :)

Rozsika írta...

Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm