Vége az ünnepi forgatagnak, így újra birtokomba vehetem a konyhát, hogy egy kicsit feltöltődjek és hódolhassak az élvezeteknek. Nem kényszerből csak úgy…:) 2 közepes nagyságú szűzpecsenye – 2 nagyobb hagyma – 3 ujjnyi bacon szalonna – 2 gerezd fokhagyma – 2 dl tejszín – 2 kanál mustár – só – bors – majoránna – cayen bors – 2 kanál liszt – 1 kanál petrezselyem A szűzpecsenyét megtisztítjuk a hártyájától, ketté vagy háromba vágjuk (attól függ mekkorák), majd minden oldalát egy kis olajon átpirítjuk, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban az apróra vágott bacon szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát. Összepirítjuk és felöntjük 2 dl vízzel. Közben fűszerezzük és ebben az állapotban még 10 percet rotyogtassuk. A szüzeket besózzuk, majd tegyük egy hőálló tálba. Ha szeretjük, félidőben a hagymához még tehetünk gombát is. Sűrítsük 2 kanál liszttel, adjuk hozzá a mustárt, tejszínt és még vagy 2-3 percig főzzük.
Ha megvagyunk, öntsük rá a szűzpecsenyére, fedjük vagy fóliázzuk és 180 fokos előmelegített sütőben 40 percig pároljuk, majd a tetejét levéve süssük készre. Nem csak az alapunkat ízesítsük petrezselyemmel, de díszítésként is használjuk.
Ha megvagyunk, öntsük rá a szűzpecsenyére, fedjük vagy fóliázzuk és 180 fokos előmelegített sütőben 40 percig pároljuk, majd a tetejét levéve süssük készre. Nem csak az alapunkat ízesítsük petrezselyemmel, de díszítésként is használjuk.
8 megjegyzés:
Ez valami isteni lehet! :) Tegnap én is mustáros-tejszínes csirkét csináltam, de ezt is kipróbálom egyszer.
Nagyon guszta! Elképzelem mennyire finom lehet !
Fenséges egy ebéd, ünnepi ebédként is megállta volna a helyét.
Jól hangzik:)
Ez kínzás...De guszta! Szívesen megenném ezt az adagot!
Isteni! :)
Igazán finom lehet!
Mindenkinek köszönöm
Megjegyzés küldése