1-1,5 kg burgonya – 200g vaj vagy margarin – 1 púpos kiskanál petrezselyem – 1 fél kiskanál majoránna – só – 3 reszeletnyi szerecsendió – kevés tej (még tehetünk hozzá borst, vagy egyéb fűszereket)
2012. jan. 11.
Szerecsendiós, zöldfűszeres krumplipüré
1-1,5 kg burgonya – 200g vaj vagy margarin – 1 púpos kiskanál petrezselyem – 1 fél kiskanál majoránna – só – 3 reszeletnyi szerecsendió – kevés tej (még tehetünk hozzá borst, vagy egyéb fűszereket)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Imi place combinatia. Te sarut!
Ezeket a módszereket és hozzávalókat használom, kivéve a robotgépet, mert egyszer próbáltam krumplipürét habosítani a segítségével, de olyan szappanos-nyúlós lett, hogy nem is ettük meg. Bár ízre finom volt :)
Nagyon guszta, és finom. Én is sokféle képpen variálok a krumpli pürével!
Jól hangzik.
Nekem is a kedvenc köretem, de én is azt olvastam, hogy fakanállal kell kikeverni, azóta úgy csinálom és tényleg jobb állagú lesz.:)
A tejfölt és a mustárt még nem hallottam.
Nálunk is nagy kedvenc (főleg nekem most fűszer nélkül), de azért a családnak tisztességes ízesítéssel készül.
Megjegyzés küldése