A bögrés sütiket mindenki szereti. Gyorsak és finomak. De ha rászánunk még öt percet, egy újabb desszertet kapunk. Megszórhatjuk előre pirított magvakkal, gyümölcsökkel. Tálalhatjuk sodóval, fagylalttal, vagy egy második réteggel, pl. pudinggal. Én az utóbbi módszert választottam.
Tészta: 2 tojás – 1 bögre cukor – 1 bögre liszt – 1 bögre darált mák – ¾ bögre tej – ½ kiskanál szódabikarbóna - 1-2 csipet fahéj - csipet só
Teteje: 1 l tej – 2 tejszín ízű v. vanília ízű pudingpor – 5-6 kanál cukor – 3 kanál kakaó – ízlés szerinti rum A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük 1-2 kanál cukorral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. A végén nagyobb mozdulatokkal belekeverjük a tojások habját. Beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. Ha nagyon égne a teteje, vegyük vissza 170 fokra, vagy fedjük le alufóliával (kb. 30-35 perc)
Ha kész a piskótánk tegyük fel forrni a tejet és készítsük el a pudingot. Ha kezd összeállni, keverjük bele a kakaót és rumot. Ha készen van, öntsük a piskóta tetejére. Hűtőben pihentessük. Érdemes jó pár órával, inkább egy nappal előbb elkészíteni. Aki nem akar pepecselni, használhat csokoládé ízű pudingot is.
Tészta: 2 tojás – 1 bögre cukor – 1 bögre liszt – 1 bögre darált mák – ¾ bögre tej – ½ kiskanál szódabikarbóna - 1-2 csipet fahéj - csipet só
Teteje: 1 l tej – 2 tejszín ízű v. vanília ízű pudingpor – 5-6 kanál cukor – 3 kanál kakaó – ízlés szerinti rum A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük 1-2 kanál cukorral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. A végén nagyobb mozdulatokkal belekeverjük a tojások habját. Beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. Ha nagyon égne a teteje, vegyük vissza 170 fokra, vagy fedjük le alufóliával (kb. 30-35 perc)
Ha kész a piskótánk tegyük fel forrni a tejet és készítsük el a pudingot. Ha kezd összeállni, keverjük bele a kakaót és rumot. Ha készen van, öntsük a piskóta tetejére. Hűtőben pihentessük. Érdemes jó pár órával, inkább egy nappal előbb elkészíteni. Aki nem akar pepecselni, használhat csokoládé ízű pudingot is.
9 megjegyzés:
Jónak tűnik és egyszerű az elkészítése.Egyszer biztos kipróbálom.
Nálunk rendszeresen készül bögrés mákos, nagyon szeretjük. Köszi az ötletet, legközelebb ebben a változatban fogom elkészíteni! :)
Ez nagyon kedvemre való süti. :)
Nyami - úgyis a napokban sütni készültem, és nálunk is hagyományos süti a bögre-bögre. Mi így hívjuk. Annyi különbséggel, hogy nagyikám - és én is félbe szoktuk vágni, és lekvárt kenni a két rész közé. De ezt a pudingos változatot is ki fogom próbálni!
Köszönöm!
Delicioasa, cu mac si aroma de scortisoara!!!!!!!!!
Én is csípem! :)
Gyönyörűek lettek!Na és finom is.
Csodaszépek, úgy jön hogy beleharapjak egybe:)
Mennyi finomsagot keszitettel az utobbi idoben, alig lehet atnezni oket!!!! Ez nagyon finom lehet, barmilyen makos bejon nekunk!!!!
Megjegyzés küldése