2012. ápr. 8.

Petrezselymes, fokhagymás vajas pogácsa


Még időben van az, aki egy kis remek sós apróval szeretné meglepni családját, vendégeit. Ez az a recept, amire, ha ráérez az ember és minél többször készíti, mind finomabb, szebb és izgalmasabb lesz. Mert hiába sima vajas pogácsa, különböző fűszerekkel igazán különlegessé tehetjük. Bár maga a recept nem leveles, a technikát fejlesztve azt is elérhetjük. Arra viszont tényleg rájöttem, hogy az 500g-on felüli liszt mennyisége, függ a tojások méretétől vagy tejföl nedvesség tartalmától. A másik, ami jó benne, hogy általában minden háztartásban, mindig megtalálható a hozzávalók kellenek bele.

A receptet megtartottam, amit ITT találtok. Annyi változás történt, hogy két kiskanál petrezselyemmel és egy préselt fokhagymával gazdagítottam. Még a legelején adjuk hozzá. Használhatunk szárított petrezselymet is. Én azzal készítettem, mivel az ötlet hirtelen felindulásból jött és nem volt itthon friss.
Aki szereti a zöld színt és a fokhagymás ízt, használhat medvehagymát és akkor hasonló hatást ér el.  Mivel a vajaspogácsa alap ugyanaz, a fényképek koncepcióját is megtartottam. Ugyanaz a tál, háttér… :)

1 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon guszták lettek a pogácsáid! Én tegnap krumplis pogácsát sütöttem, az is finom lett! Ezt is ki fogom hamarosan próbálni!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és családodnak!!