2012. júl. 8.

Rakott amerikai palacsinta



Nagy palacsintázók vagyunk, legyen az kelt, sima, túrós, lekváros vagy bármilyen fajta. Viszont hőségben, mindig az amerikai palacsintára esik a választásom, mert tapasztalatból mondom, sokkal gyorsabban elkészül, megsül, mint a hagyományos. Mivel vendégünk van szerettem volna izgalmasabbá tenni, ezért lett rakott. Bár a tölteléke nem nagy szám, még is felvágva remek látvány. Ha már a látványnál és állagnál tartunk, szerintem az amerikai palacsinta olyan, mint egy vékony serpenyőben sült piskóta, így a rétegek sokkal jobban szétválnak és ezáltal mutatósabb.

Az alap amerikai palacsinta receptjét ITT találjátok.

Tölteléke sima lekvár – jelen esetben az imádott eper-rebarbara – és cukros kakaó. De ízlés szerint bármi lehet pl. dió, csoki krém, nutella stb… vagy egy jó kis vanília sodó.






2 megjegyzés:

Reka írta...

Hu de fincsi lehet, nagyon megkivantam.

Bianka írta...

Köszönöm