2012. júl. 1.

Roston csirkés szendvics



Az utóbbi napok kánikulájában nem kívánom a főtt kaját. Inkább csak salátát és gyümölcsöt ennék. Bár a férjem salátás, de tekintettel rá, gyorsan összedobtam egy férfiasabb kánikula vacsorát. Az a jó benne, hogy öt perc alatt kész van. Előre is dolgozhatunk, hiszen a csirke mellett érdemes strandolás előtt bepácolni, ami ugyancsak nem egy nagy munka. És így hazaérve, fürdőruhában kis is süthetjük :D
Mindenki azzal fűszerezi a húst, amivel csak akarja és azt tesz bele,  amit csak akar, de azért leírom a mi változatunkat.

1 csirkemell – 1 gerezd fokhagyma – olaj – paradicsom – uborka – lila hagyma – saláta – mustár – majonéz – sajt
A csirke mellett vékonyabb szeletekre vágjuk, majd a fűszerrel és préselt fokhagymával elkevert olajba sütésig pácoljuk. A serpenyőbe vagy a sütésre szánt edénybe, már nem kell zsiradék, mert elég, ami lecsepeg a húsról. Akkor finom, ha szép aranybarna és kezd kérget képezni. Ne szárítsuk ki. Mivel 37 fokban nem kapcsolom be a sütőt, bolti sajtos bagettet vágtam ketté. Rátettem egy sor uborkát, paradicsomot, hagymát, sajtot, mustárt, majonézt rá a húst, salátát és a tetejét. 

Nincsenek megjegyzések: