2012. okt. 29.

Csokoládés gesztenyetorta

Ötye partira sütöttem ezt a remek kis tortát. Megpróbáltam diétásabb változatot készíteni és amennyire csak lehet, csökkenteni a cukrot, hogy én is élvezhessem a munkám gyümölcsét. Bár, ha belegondolok már maga a gesztenye sem egy igazán kalória barát találmány :) Piskóta alapreceptje 8 tojásos, de variálhatjuk és az arányok betartásával, csökkentve vagy növelve a mennyiséget játszadozhatunk a torta méretével. Jelen esetben 6 tojás

A torta piskótájának a receptjét ITT találjátok egy másik gesztenye torta receptjében. Piskótához xilitet használtam.
Krém: 500 g édes gesztenyemassza, 3 tábla (300g) keserű csokoládé, 2 dl tejszín
A krémhez kiengedjük a gesztenyemasszát, belekeverjük a 3 tábla olvasztott csokoládét, majd a felvert tejszínhabot. Végig robotgépet használtam, hogy minél krémesebb állagot kapjak. Érdemes a tortalapot előlocsolni, mert a krém nem fogja átitatni a piskótalapokat. Vagyis az én ízlésemnek túl száraz lenne, mert én tocsogósan szeretem.
Általában a legkönnyebb utat választom. Készítek egy fekete teát, teszek bele egy kiskanál cukrot, és ízlés szerinti rumot. Nos, a tea keverékkel, jól meglocsoljuk a piskótát, majd megkenjük a krémmel. Minden lappal hasonlóan járjunk el. A végén a torta külsejét is vonjuk be. Máz már nem olyan fontos, de én a tetejére locsoltam pár csepp fehércsokoládét.

4 megjegyzés:

Éva írta...

De nagyon fincsi lehetett! Nagyon szép magas lett a piskótád és a gesztenyét imádom!

Névtelen írta...

További, hagyományos fincsikhez: A magyar úri család konyhája c., a borítója miatt még díszíti is a konyhapolcot.

marisz57 írta...

Ennyi finomságból készült torta csak finom lehetett!
imádom a gesztenyéset, csokisat, tejszíneset...

Névtelen írta...

Nagyon guszta, el szeretném készíteni, de megkérdezném,hogy mekkora tortaformát használsz a 6 tojásos piskótához?