2012. dec. 27.

Gesztenyével töltött pulykamell, áfonyalekvárral

Karácsonyra készítetten, de mivel nem volt időm receptet írni, így most szilveszterre ajánlom. Mivel újévkor ehető a pulyka és nagyon könnyen elkészíthető, érdemes kipróbálni.
Legalább 6 szelet tenyérnyi pulykamell (már kiklopfolva) – 250 g gesztenyepüré, vagy főtt gesztenye (ízesítetlen) – 1,5 marék darál hús – petrezselyem – só – bors – 1 zsömle (nem fontos) – húsfűszer – 2 tojás – áfonyalekvár

A húst enyhén kiklopfoljuk. Elfektetjük egy húsfűszerrel megszórt fóliára, majd megkenjük az előre bekevert masszával. Mivel én gluténmentes változatot készítettem, nem adtam hozzá, de nem is hiányzott. De aki könnyebb tölteléket szeretne, adjon hozzá tejbe áztatott és kinyomott zsömlét. Úgy járjunk el, mintha fasírtot készítenénk (hús, gesztenye, tojás, fűszerek stb…). Ha főtt gesztenyét használunk, előtte daráljuk le. Ha megkentük a húst, óvatosan tekerjük fel és csavarjuk át a fóliával. 40 percre 180 fokos sütőben kezdjük el sütni. Ha letelt az idő csomagoljuk ki és tegyük egy kiolajozott tepsibe és süssük ropogósra. Néha kenjük át, hogy a külseje ne száradjon ki. Érdemes kihűteni és szeletelve újramelegíteni, mert akkor tudjuk szépen vágni. Áfonyalekvárral tálaljuk.






6 megjegyzés:

Katalin írta...

Finomat ettetek karácsonykor (is) :)

Mary írta...

Nagyon gusztusos Bianka ! :)

Jutka írta...

Kedves Bianka
Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

mellissina2 írta...

Boldog Új Évet!!

marisz57 írta...

Mostanában ritkábban jössz.
Sikeres, boldog 2013-as esztendőt kívánok!

Jutka írta...

Csodásan néz ki, biztosan finom is..szívesen megkóstolnám :)