2013. ápr. 30.

Almás, mákos rakott tészta

Gyors és finom. Legfőképpen egy tartalmas leves után, de szükség esetén desszertként is megállja a helyét. Míg fő a tészta, előkészülhetünk az almával, mákkal.

Egy nagyobb zacskó szélesmetélt – 30 dkg darált mák – porcukor – 3-4 alma – citrom – méz – fahéj
Főzzük elő a tésztát. Közben az almát, vágjuk kisebb darabokra, adjuk hozzá a citrom levét, mézet, csipetnyi fahéjat és forraljuk fel. Vaníliás cukrot is elbír, ha szükségét érezzük. Mindenki maga ízlése szerint ízesítse. Ha megfőtt a tészta szűrjük le, tetszés szerinti edényben, tálba tegyünk egy sor tésztát szórjuk meg mákkal és porcukorral, mehet rá az alma, majd újra tészta és így tovább. A tetejét mákos cukorral és almával zárjuk.

1 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Az alma feltuningolja a megszokott mákos tésztát, nagyon jó! Legközelebb kipróbálom:-)