2013. máj. 22.

Keksz szalámi

Nővérem egyik kedvenc desszertje. Anyu készítette nekünk gyakran. Nem csak finom, de gazdaságos is. Már nagyon rég szerette volna elkészíteni és mindig kérte tőlem a receptet. Ekkor döbbentem rá, hogy ez a kis egyserű, de annál nagyszerűbb semmiség még nem szerepel a blogon.
500 g keksz (egészben véve) – 2 dl főzött kávé – 2 csomag vaníliás cukor – 4 kanál kakó – 20-25 dkg vaj v. margarin – 3-4 kanál rum – 4-5 kanál cukor – 2-3 kanál kókusz reszelék – fahéj

A kekszet, klopfolóval kisebb darabokra tőrjük. Vegyesen. Lehet benne por állag, kisebb nagyobb darabok, de nagykörömnél nagyobbak, ha lehetséges nem igazán. Öntsük hozzá a kávét, felolvasztott vajat, kakaót, cukrokat, rumot, kókuszt és egy kevés fahéjat. Igazából az ízesítés ízlés kérdése. Mint az aroma, mint az édességet tekintve. Keverjük át. Ne szégyenlősködjünk, pacsmagoljunk a kezünkkel.
Vágjunk egy nagyobb darab fóliát, majd tegyük rá a masszát. Formázzuk, vastagabb, szalámihoz hasonló alakra. Szorosan tekerjük át, majd egy napra hagyjuk a hűtőbe összeérni, dermedni.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta! Ehhez hasonlót én is szoktam csinálni nagyon szeretjük!