Veszünk 500 g túrót, 3 tojást, 2-3 evőkanál kristálycukrot, 2 dl tejfölt, egy csipet sót, reszelt citromhéjat és ezeket jól összedolgozzuk, utána fokozatosan belekeverünk 30 deka lisztet és egy mokkáskanál szódabikarbónát (vagy egy ennél kevesebb sütőport). Ha kész, vizes kézzel szaggassunk gombócokat kb. 3 cm-eseket, mert majd megnőnek - gyorsan dolgozzunk, hogy egyenletesen és egyformán süljenek - és felfórosított olajba egyből dobjuk is bele, fedő alatt és kisebb lángon folytassuk a sütésüket, hogy ne égjenek oda, mert egy kicsit több idő kell az átsülésre. Az a jó ha pörögnek :)
Lekvárral vagy bármi mással még melegében tálaljuk.
Hűtőbe rakva másnap is felhasználható a massza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése