2009. dec. 16.

Túrofánk


Csülkös bableves, vagy más nehezebb tartalmasabb leves mellé isteni, de ha csak kedveskedni akarunk családnak, vendégeknek öt perc alatt összeállítható remek étel, desszert.

Veszünk 500 g túrót, 3 tojást, 2-3 evőkanál kristálycukrot, 2 dl tejfölt, egy csipet sót, reszelt citromhéjat és ezeket jól összedolgozzuk, utána fokozatosan belekeverünk 30 deka lisztet és egy mokkáskanál szódabikarbónát (vagy egy ennél kevesebb sütőport). Ha kész, vizes kézzel szaggassunk gombócokat k
b. 3 cm-eseket, mert majd megnőnek - gyorsan dolgozzunk, hogy egyenletesen és egyformán süljenek - és felfórosított olajba egyből dobjuk is bele, fedő alatt és kisebb lángon folytassuk a sütésüket, hogy ne égjenek oda, mert egy kicsit több idő kell az átsülésre. Az a jó ha pörögnek :)
Lekvárral vagy bármi mással még melegében tálaljuk.
Hűtőbe rakva másnap is felhasználható a massza.

Nincsenek megjegyzések: