Pulyka húsleves sok zöldséggel, fűszeres, fokhagymás roston tarja, krumplival és salátával. És akkor az igen csak nem diétás desszert:
Palacsinta: szokásos elkészítés.
Liszt, tojás, egy kis olaj, cukor, víz + szódavíz (lehet egyharmad víz + tej, vagy fele-fele).
Én csak vizet rakok bele. Amíg tejet is tettem mindig odaégett, azután egyszer megmutatták a vizes elkészítési módot és nagyon bevált. Íz világban semmit nem változik és még ragadni sem ragad oda :)
Aki még nem készített és tapasztalata sincs, itt a hagyományos szakácskönyvi palacsinta tészta recept:
20 dkg liszt - 3 dl tej - kb. 2 dl szódavíz - 2 egész tojás - csipetnyi só - 1/2 dl étolaj
A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyőben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát. (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elegendő.)
Krém: készítek egy adag főzött krémet.
25 dkg vaj - 2 tojás - 4 ek. liszt - 4 dl tej - 20 dkg cukor - 1,5 kk. vanília esszencia - egy kis rum, ezen kívül 2 csoki mikulás vagy tábla csoki, egy újnyi margarin és egy kis tej, 2-3 banán
Tojások sárgáját kicsit felverem, hozzákeverem a lisztet, a tejet és duplafalú forralóba sűrű krémmé főzöm. Kihűtöm, közben a vajat habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt krémmel. Hozzáadom a vanília esszenciát és csepegtek pár csepp rumot is. Kóstoljuk meg, hogy kell-e még cukor.
Végre lehetőségem lett kinyírni a csoki mikulásokat is. Akinél az ünnepek alatt a család elpusztította, használjon két tábla csokit (nagyobb kakaó tartalmú a finom). Ugyancsak gőz fölött egy kis tejjel és egy újnyi margarinnal krémmé olvasztjuk. Ha még másnapra maradna palacsinta és a krém megdermedne mikrobán újra krémesíthetjük.
A palacsintákat megkenjük a fehér krémmel, majd a felére ráfektetjük a banán szeleteket és összehajtogatjuk, a csokisat a tetejére folyatjuk.
5 megjegyzés:
Összefut a nyál a számban :)
Ja de fini lehetett!
Bianka mint mindig szuper;-)
Hétvégén túrófánkot csináltam :O)
Rakott palacsintát akarok ma készíteni ebédre. így rákerestem ki hogy készíti. Őrömmel látom, hogy te is vízzel készíted a palacsinta tésztát. én is így szoktam és nagyon szereti a család. De egyszer baráti társaságban, mikor kikottyantottam mindenki hűlédezett.
Nagyon jól néz ki a palacsintád!
Anikó engem is hülyének néznek sokan,de azóta sokkal jobban sikerült nekem is :)
Nézd meg a csúsztatott palacsintát az nagyon jó rakottnak
Megjegyzés küldése