1 ujjnyi szalonna – 1 hagyma – 1 gerezd fokhagyma – 1 kisebb paprika – fél vagy egész paradicsom – 1 csirke mell – só – bors – pirospaprika – majoranna – 15 dkg rizs.
Készítünk egy pörkölt alapot. A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, majd sorban a fokhagymát, paprikát, és a paradicsomot. Ha már jó, borsózzuk, majorannával megszórjuk majd pirospaprikát is adunk hozzá. Egyből öntsük fel egy bögre vízzel, hogy a paprika ne égjen oda. Rotyogtassuk, míg a húst felkockázzuk. Utána beletesszük a húst és a rizst is, mert a csirkének nem kell sok idő, elég a rizs főzési ideje. Sózzuk, vagy ételízesítőt használjunk, majd felöntjük még vízzel. Kis lángon készre főzzük. Figyeljünk rá, mert a rizs miatt könnyen leég, ha szükséges pótoljuk a vizet, de óvatosan, hogy ne maradjon leveses, mert úgy a jó, ha a végére a rizs felszívja a nedvességet.
5 megjegyzés:
Én is csirkéből szoktam.
Isteni kaja!!!
Köszi az ötletet!
Jól néz ki :)
Ismerős :-)
Bakker, ilyenekről maradtam le? :(
Durván jól néz ki! :D
Jó ötlet!
Megjegyzés küldése