2010. febr. 23.

Csirkés rizses hús

Biztos nem nagy szám és mindenki ismeri, de én is csak azért teszem fel, hogy hátha ötletet merít valaki hétköznapi kajára, mert mi is száz éve ettünk hasonlót. Egyébként is túl sok csirkét vettem a szecsuáni csirkéhez és még megmaradt egy mellem. Nem akartam lefagyasztani, így gondoltam hétfőre, két személyre, egy étkezés erejére ideális lesz egy kis rizses húshoz. Mielőtt megkérdeznétek a csirkemell miatt nem lett száraz, de óvatosan kell keverni, hogy ne essen szét :)


1 ujjnyi szalonna – 1 hagyma – 1 gerezd fokhagyma – 1 kisebb paprika – fél vagy egész paradicsom – 1 csirke mell – só – bors – pirospaprika – majoranna – 15 dkg rizs.

Készítünk egy pörkölt alapot. A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, majd sorban a fokhagymát, paprikát, és a paradicsomot. Ha már jó, borsózzuk, majorannával megszórjuk majd pirospaprikát is adunk hozzá. Egyből öntsük fel egy bögre vízzel, hogy a paprika ne égjen oda. Rotyogtassuk, míg a húst felkockázzuk. Utána beletesszük a húst és a rizst is, mert a csirkének nem kell sok idő, elég a rizs főzési ideje. Sózzuk, vagy ételízesítőt használjunk, majd felöntjük még vízzel. Kis lángon készre főzzük. Figyeljünk rá, mert a rizs miatt könnyen leég, ha szükséges pótoljuk a vizet, de óvatosan, hogy ne maradjon leveses, mert úgy a jó, ha a végére a rizs felszívja a nedvességet.

5 megjegyzés:

Andi írta...

Én is csirkéből szoktam.
Isteni kaja!!!
Köszi az ötletet!

Livi írta...

Jól néz ki :)

Dia írta...

Ismerős :-)

Raindrop írta...

Bakker, ilyenekről maradtam le? :(
Durván jól néz ki! :D

Linda írta...

Jó ötlet!