2010. febr. 8.

Mandulás rántott hús, fokhagymás vajas kukoricás rizzsel

Rántott hús férfiak álma és fő táplálékuk. A férjem is nagyon szereti, így, ha sütök, próbálok egy kis csavart vinni bele, hogy nem legyen olyan egysíkú. Rántott húst biztos mindenki készített már. Klopfolt karaj szeletek, só, bors, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, sütés.
Annyiban más a mostani, hogy a zsemlemorzsához szeletelt mandulát kevertem és úgy forgattam a végén bele a húst. Nagyon finom lett.

Köret: nem vagyunk annyira oda a rizsért, de néha változatossá kell tenni repertoárt, nem lehet mindig krumplit enni. Hogy még sem legyen olyan „rizses” a következő cselhez folyamodtam.
Egy kis vegetában előfőzöm a rizst (ha más zöldséget használnánk, pl. mirelit borsót, akkor főzzük együtt a rizzsel). Leszűröm és hozzáadom a kukoricát. Egy edényben megolvasztok egy nagy kanál margarint és belepréselek egy gerezd fokhagymát, majd beleforgatom a zöldséges rizst.

4 megjegyzés:

Judith írta...

Nagyon jo a mandulas otlet! Legkozelebb igy keszitem!

B. írta...

Érdemes :)

szepyke írta...

Nah, hogy én milyen egy hülye vagyok, hogy vacsora nélkül jövök látogatóba egy ilyen szelethez... Jesszus, de jól néz ki! Imádom a rántott dolgokat!:)

B. írta...

Szepyke küldök neked. MZ/X nyiss ablakot :)