Bár most se kertes házunk, se grillünk nincs, így HotPanban sütöttem ki a husikat. De a varázs valahogy még is megvolt :)
Egy pohárban elkeverem az olajat, a préselt a fokhagymával és a húsfűszerrel. Egy ecsettel jól megkenem a már enyhén kiklopfolt hús mindkét oldalát és minimum egy fél napra pihentem. A legjobb, ha előtte egy nap már bepácoljuk.
Ha van grillen, ha nincs, akkor roston, serpenyőben vagy HotPanban kisütjük.
3 dl kefir – 2 db tojás – 500g liszt – 1 kiskanál só – fél kocka élesztő - tej
A kefires lángos több napig is eláll a hűtőben, mert hideg kelesztésű, emiatt nem is kell egyszerre kisütni csak annyit, amennyit éppen megeszünk.
Itt az élesztőt nem kell külön felfuttatni, csak simán belemorzsolni a többi hozzávalóhoz. Minden anyagot összedolgozunk, annyi tejjel, hogy egy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Lefedve hűtőbe tesszük és ott megkel. Én is meglepődtem, de valóban duplájára nő. Ha megkelt olajos késszel pogácsákat szaggattunk és megpróbáljuk szétnyújtani. Ha nem menne egy olajozott deszkán kanállal próbáljuk szétlapítani.
9 megjegyzés:
Ajhaa, durván néznek ki.:) Férjed hogyhogy nem 200 kg ezek mellett a folyamatos gasztronómiai csodák mellett?:)
Nagyon guszta és jó párosítás!
Nagyon jó a husi színe, de jöhet hozzá a lángos is.
De szép a lángosod, én nem tudok ilyet. :-(
Na, kész! Megvolt a kegyelemdöfés... Lángos. Jaj, megyek, feltúrom a konyhát!:)
Köszi mindenkinek!
A lángos mindent visz, hús nem is kell :)
Andi nem nehéz, de nekem sem sikerülnek olyan nagyra
Szepy, még lesz ezen a héten egy döfés, csak nem tudom mikor sütöm meg :))))))
De finom lehet a lángos fokhagymás tarjával! Megyek, mert nagyon megéheztem....aztán késő van már:-)
Langos!!!! Eppen a tegnap emlitette Barnim, es megigertem, hogy a heten lesz langos. eloszor eletemben. Izgulok is egy kicsit, hogy milyen lesz...
Judith hidd el gyerekjáték :)
Megjegyzés küldése