2010. márc. 13.

Illatos omlós csirke, kukoricás jázmin rizzsel és salátával „1/2 D”

Mikor először készítettem ezt az ételt, el sem hittem volna, hogy majdnem igazi autentikus ízvilágot kapok. Nagyon hasonló a kínaiban kaphatóhoz.
Miközben sült a „Csokitó” kalácsom, előkészítettem a másnapi ebédet. Igen a legjobb, ha már előző nap bepácoljuk a husikat. Akkor lesznek valóban omlósak és ízesek. Az illatról nem is beszélve, mert a fokhagyma belengi az egész lakást, mikor felnyitom a doboz tetejét :)

Csirkemell – sok-sok fokhagyma – fél liter tej – só – bors – 3 tojás fehérje (de jó maradt a kalácsból) – 5 kanál keményítő – egy mokkásk. sütőpor.

A csirkéket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tejbe belenyomunk legalább 4-5 gerezd fokhagymát és abban pácoljuk legalább egy éjszakán át.
Használat előtt jól lecsöpögtetjük (én egy szűrőbe szoktam önteni) a húst, a fennakadt fokhagymákat le is vehetjük róla. Enyhén megsózzuk. Sajnos a tejnek annyi. Még nem találtam ki mire is lehetne használni.


Elkészítjük a tésztát, amibe a tojás fehérjét, a keményítőt a sütőport, sót, borst jól elkeverjük a kézi habverővel. Belemártogatjuk a csirkéket és bő, forró olajban kisütjük őket. Az elején forró olajba tesszük, majd vegyük lejjebb, hogy belül a csirke is megsüljön, mert a tészta gyorsan megpirul.
A diétázok bunda nélkül, csak egy kis húsfűszerrel megbolondítva roston süssék meg a pácolt husikat.

A rizst ily módon készítettem. A saláta, ízlés szerint elkészíthető.

Livinek is nagyon szépen köszönöm, főleg a hozzám fűzött szép szavakat. Előzőhöz hasonlóan, mindenki fogadja tőlem sok szeretettel :)

16 megjegyzés:

Livi írta...

Dejóóóó én is kínait főztem ma :D
A díjat pedig nagyon szívesen :)

egycsipet írta...

Huhh, jól néz ki! Ezt a "kínai bundát" én másképpen szoktam, nem is így szokott kinézni :D, úgyhogy ki fogom próbálni. Köszi!

Brigitta írta...

Szia Gratulálok a bloghoz,nagyon tetszik!
Én pont így szoktam a csirkét,pulykát,sőt a sertést is pácolni,ha rántani szeretném.Sokkal olmósabb a hús.A bunda-tésztához én mondig teszek tejet,akár a pácból is lehet hozzáönteni.Nagyon finom,puha lesz a köntöse a husinak.Olyasmi,mint a palacsintatészta,csak sokkal sűrűbb.

Adri írta...

Na, ezt is ki kell próbálnom mielőbb!:)
Nálam is vár Rád a díj! :)

Maryenne írta...

Eddig még nem főztem kínait meg kellene próbálnom? Nagyon jól néz ki!

Andi írta...

Hú de jól néz ki!
Meg is fogom csinálni!!!

Judith írta...

Jajj, Bianka, ez csodajol nez ki! Ezt is muszaj kiprobalnom!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

Adri a díjat is nagyon ;)

Viszont most vettem észre, hogy a sok husis képen az egyik bundának nyuszi alakja van :)))))

Liza írta...

Nagyon guszták, főleg fincsi salátával - isteni lehet!

Gál Edith írta...

Nekem is nagyon tetszikkk:)
Itt várakozik a csirke a hűtőben és sehogysem sikeredett valami különlegeset kihozni belőle. De mostmár tudom, mi lesz vele...Nagyon jó ötletet adtál!
Köszi:)

Bianka írta...

Kíváncsi vagyok, hogy ízlett annak aki elkészítette :)

Raindrop írta...

Na ezt nem kellett volna. :(
Gyönyörű szép, és annyira szeretem az illatos csirkét. :)
A salátád tökéletes!

Bianka írta...

Raindrop köszönöm

Imádom én is

Ami írta...

Ez nagyon guszta! Imádom a kínait, lehet mi is összedobunk valami ilyesmit a héten :)

Bernadett írta...

Megcsináltam. Isteni lett:) Nagy sikere volt. Köszi a receptet:)
Detti

Bianka írta...

Nagyon örülök :)