2010. márc. 1.

Mi a fene ez?

Nem, nem csöröge fánk :) Pedig a képek alapján ezt a titulust is kiérdemelnék. És nem valami új felfedezésem és művészi hajlamait sem most akartam kiélni, hanem csak virslit főztem :(
Általában Füstli virslit főzök vacsorára, ha éppen virslizhetnékünk támad, de mondtam száz éve nem ettünk Frankfurtit, hát legyen a lehel piacon a hentesnél veszek 3 párat.
Ez lett belőle. Mindegyik kidurrant és betekeredett. Nem akartam hinni a szememnek. Mint valami kígyók tekeregtek az edényben. Ilyenkor az ember kedve is elmegy az élettől, nem hogy a virslitől. Nem hiszem, hogy elrontottam volna valamit, mert a 30 évem alatt főztem már pár szálat. Vagy még is? Nem bírtam ki és lefényképeztem.


És akkor jön, amit én sem hittem el, a google-ban rákerestem a virsli főzésre és ezt találtam:

1. Vegye elő a virslit. Két fajta van: Műbeles és természetes állati beles.De egyáltalán hogy tudjuk eldönteni, hogy egy virsli műbeles, vagy sem?Az első aranyszabály: a műbeles virsli fénylik, ha a nap felé fordítjuk (a műanyag tasak miatt)A második szabály: a műbeles virsli felszíne csúszós. Főleg ha bevizezzük.Ha ezek után sem sikerült eldönteni, hogy műbeles virslivel van dolgunk, akkor vegyen elő egy villát és szúrja bele. A műbelesbe nem fog egykönnyen belemenni a villa.

2. Na már most el tudtuk dönteni, hogy milyen virslink van. Ha műbeles, akkor fejtse le a műbelet a virsliről egy kés segítségével. Ha nem az, akkor ebben a lépésben Önnek még semmit sem kell tennie.

3. Vegye elő a fazekat, töltse meg hideg vízzel, rakja bele a virslit, majd tegye a tűzre.

4.Várjon míg felforr a víz. Ha nem tudja, hogy hogy néz ki a felforrt víz, bátran lapozzon vissza az előző feladathoz!

5. Oltsa el a tüzet.

6.Egy villa segítségével halássza ki a virsliket és tegye tányérra.

7. Fogja meg a konyharuhával a fazék fülét, és óvatosan öntse ki a vizet a mosogatóba.

8. Gratulárunk! Sikerült elkészítenie élete első virslijét.
Tálalási javaslat:A virsli mellé rakjon egy-egy evőkanál mustárt és/vagy ketchupot.Egyen hozzá kenyeret
.

Be....ás ez a leírás :))))))))))))

11 megjegyzés:

Andi írta...

Hát először nem jöttem rá? :-)
De jót nevettem.... :-)

Livi írta...

:D Hirtelen azt hittem te ezzel pályázol kicsit megkésve a mostani VKF-re :D Remélem azért nem maradtatok vacsi nélkül :)

Bianka írta...

Nem :)

Mással viszont pályáztam, csak nem írtam oda, hogy VKF

Edó írta...

:)))))))))az hittem pacal:P

sedith írta...

Nekem egyértelmű volt, hogy virsli, elő szokott fordulni.:)
Én úgy tudom, akkor durran így szét, amikor túlságosan megtöltötték a beleket, nincs helye hova tágulni. HA pár helyen megszúrkálod talán nem fog így kifesleni, csak tudom, arra kinek van ideje?
És túl sokáig sem szabad főzni, az is megárthat neki.

Én azt tapasztaltam, hoyg a műbelesek sokkal egyenesebbek, látszik a végüknél melyik az és melyik nem. A műbél sokkal vastagabb.

Receptgyűjtő írta...

Szerintem is az a baja, hogy sokáig lett főzve. :-)

Bianka írta...

Inkább szerintem túl volt töltve, mert még nem is igazán forrt a víz. De vacsora poénnak jó volt :)

Maryenne írta...

Este felteszem a blogomra a frankfurti levesem meg képet, hogy milyen virslit veszek a Lehelen.

Raindrop írta...

Cuki kis szétfőtt virslik!
:DDDDD
Ilyet én is szoktam!

Maryenne írta...

Este elment a netem most tudom csak felrakni a virslit!

szepyke írta...

Kifordított virsli... Hatalmas!:)))