2010. márc. 3.

Palkó és a csont

Bár nem igazán gasztronómiai bejegyzés, mert az ilyen írásokra van az élet blogom, de nem hagyhattam ki, mert olyan édes – főleg, ha élőben láttátok volna – és egye fene ott egy csont is, ami mégis csak kaja :)))).


Palkó a „Pitbulunk”. Egy igazán bájos és fajtáját teljes mértékben meghazudtoló Törpe Schnauzer. Bújós, nyugodt, ugatás helyett sikít, és ahova teszed, ott marad típus. Imádja a főztömet :), de egy genetikai betegség miatt elég ritkán élvezheti, ahogy a csontot is.
Mivel olyan ritkán kap, néha megrökönyödik rajta és el kell teljen egy kis idő, hogy feltámadjanak állati ösztönei. A hétvégi finom sült hús csontja is egy kicsit meglepte, de utána, nagy roppanások közepette élvezettel felfalta.

A következő írás holnap már kajás lesz :)))

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Palkó nagy arc, nagyon bírom!:)

Raindrop írta...

Eddig rejtegetted ez a pusziznivaló maszatkát??????
:D Tündéééééééééééééééér!

Adri írta...

Jajjdedrága!!!
Az egyetlen kutyusunk egy fekete óriás schnauzer volt! Nagyon jó és okos kutyik!!!

És köszönöm Neked is a díjat! :)

Bianka írta...

Köszönöm :)

Életünk egyik értelme.
Pénteken már szebb lesz, mert meg lesz nyírva, de télen könnyen felfázik, ezért a nagy bunda, meg kinn ruci is :)

Livi írta...

Még mindig nagyon cukor!!!! :) Sajnos a miénk abszolut nem ehet már csontot a műtéte miatt :( Pedig olyan édesen rágcsálják :)

szepyke írta...

Milyen betegsége van?
Amikor az én Mancim csontot kapott, akkor komolyan olyan volt, mint mi a szotyival, nem tudta abbahagyni...:))))
Órákig csöndben volt, csak rágta, rágta...

Édes kutyátok van!:)

Bianka írta...

Májában nem csatlakozik egy ér, emiatt a fehérjéket nem igazán tudja feldolgozni a szervezete. Csak a teljes értékű fehérjéket ehet. Emiatt hólyag kövei alakulnak ki, ami néha elzárja a hugyvezetéket. Lett műtve, de rá 3 hónapra újra lettek. Kap gyógyszert és diétázik. Sok zöldség kevés hús és tésztafélék, meg gyógy konzerv. Nem fázhat fel a hólyagja miatt. De egyébként semmi baja, ő ezt nem fogja fel, szerencsére nem fáj. Egy nagyon boldog kiegyensúlyozott kutya

szepyke írta...

És ez valami "véletlen" betegség, vagy a tenyésztés miatt van? Persze, hogy nem fogja fel, mert Ti mindent elkövettek, hogy ne érzékeljen belőle semmit. Remek gázdái vagytok, nagyon szerencsés kutyus!:)

Bianka írta...

Genetikai hiba, de a túltenyésztés is az oka lehet.
Az pedig már a 4 éve alatt a fél milliós nagyságnál tartunk a betegsége kezelésében. És ez nem vicc, de mindent megér

Boroka írta...

Meg kell zabalni a nagyfiut. :)

Adri írta...

Óóóó szegénykém! Hát el is hiszem, hogy már fél milliónál jártok. Nagy hévvel néztem is újra a profiloldaladat,hogy meglessem Palkót az életblogodba. Aztán rájöttem, hogy biztos privát és jelszavas, ha nem találom ott. Így szerintem többek nevében is mondhatom, hogy Palkó jöjjön máskor is! :)