2010. márc. 3.

Rumos diós keksz

Egy újabb mikrós keksz csoda. Nekünk bejött főleg, hogy este 10-kor jött ránk az édesség utáni vágy és mit is készíthetne az ember 10 perc alatt, mint mikrós kekszet. Elkezdtem vele kísérletezni. Már kezdek ráérezni a technikájára és most még jobb lett. Tényleg jó az 1 perc sütés, egy perc pihi utána két perc sütés, majd vagy 2-3 perc pihi és utána leszedni a tálcáról. Majd egyből mehet is zárt dobozba.


Minden az előző recepthez hasonlóan készült, kivéve, hogy nem kell a tetejét megszórni, és a következőkkel egészült ki. Mennyei lett.

Egy nagyobb marék dió, amit megpirítottam majd nagyobb darabokra széttörtem.
1 Bourbon vaniliás cukor a sima helyett
+ még másfél kanál cukor
és rum, meg bele is egy mk. fahéj

8 megjegyzés:

judy írta...

Ezt a receptet el is lopom!!!Bisztos nagyon finom!!!Jo' ejszakat kivanok!!!

Andi írta...

Este 10-kor?
Szabad olyankor már? TE!
Nagyon ügyi vagy mondtam már?

Bianka írta...

Köszönöm!

Én nem ettem belőle, férjemnek meg nem árt nem hízékony :)

Gál Edith írta...

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT APUKÁDNAK!

Bianka írta...

Köszönöm :)

egycsipet írta...

A fahéjast már megcsináltam, kicsi amorf izék lettek. Szerintem kevés volt a liszt, terült mint az alföld. :O :D Viszont nagyon finom, kávéval isteni, ez is biztosan remek lehet!

Bianka írta...

Csipet köszi.Most úgy örülök, hogy nem csak sűtés után, hanem még mindig puhák maradtak :)
Most rájöttem, hogy olajos villával érdemes dolgozni, jobb formák lesznek és nem szabad túlmikrózni

szepyke írta...

Imádom az ilyen kekszeket!
És, hogy rumos is meg diós is! Pazar!:)