2010. márc. 26.

Sajtfánk (sütőben)


@ndre@ receptjét használtam fel, ami egy valóban finom pogácsa féle leírása. Még egyszer köszönöm. Férjem kérésére legközelebb a tetejére is szórok egy kis sajtot, de ezen kívül semmi kivetnivalónk nincs és mindenkinek ajánlom. Tényleg omlós, finom és gyorsan elkészíthető. A miénk sem érte meg a másnapot, de egyet félretettem, mert a blogoló írta, hogy neki megkeményedett. Az enyém ugyanolyan puha maradt, talán azért mert a recepttel ellentétben én kevertem bele egy mokkáskanál sütőport is. 24 bogyó lett belőle.

2,5 dl tej – só – 8 dkg margarin – 16 dkg finomliszt (én réteset használtam) – 3 tojás + 1 a kenéshez – 12 dkg trapista sajt – mokkáskanál sütőpor

A tejet felforraljuk és megolvasztjuk benne a margarint. Majd a lisztet és a sót, gyors keverés mellett beleszórjuk és 1-2 percig próbáljuk a tűz felett kevergetni. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Na, én ezt kihagytam és volt vagy fél perc, majd elővettem a robotképet, hogy intenzív legyen a keverés és sorban hozzáadagoltam még úgy melegen a 3 tojást, de már a tűzről félrevett edényben. Félretettem hűlni. Utána belekevertem a sütőport és a sajtot. Vizes kézzel diónál egy kicsivel nagyobb golyóbisokat formáztam és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem őket. A tetejüket megkentem a felvert tojással. Előmelegített sütőben 190 fokon készre sütöttem. Még úgy melegében elfogyott a ¾ része :)
A recept alapján én sem nyitottam ki a sütőajtót csak a vége felé, így az egy fontos szempont, amit be kell tartani.

15 megjegyzés:

Niki írta...

Milyen finomságot sütöttél már...:-DDD A fiúk nálam úgy is sajt imádók,ezt elkészítem.Igaza van a férjednek,a tetejére tényleg dukál egy kis sajt:))))

Kata írta...

Ezt nagynéném szokta sütni, érdekes módon nekem még nem is jutott eszembe elkészíteni, pedig szeretem.

DebiGabi írta...

De guszta!
Még soha nem ettem ilyet!
Vittem a receptet:))))

@ndre@ írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett :).

Bianka írta...

Mindnekinek köszönöm

Andi/cuki írta...

Viszem én is a receptet,mert eszméletlenül guszta!:-))

Gizi írta...

Nagyon guszták a pogácsáid!!! Én is többször sütöttem már és nem száradt ki másnapra sem. Szezámmaggal szoktam megszórni, és van hogy sonkát apró kockára vágva teszek a tésztába.

Dia írta...

De jó! Egyszerű vendégváró sós! Én szinte mindig csak édeset sütök, mert a sósak macerásabbak, de ez...

szepyke írta...

Milyen kis guszták! Meg is lehet tölteni őket?

Bianka írta...

Köszönöm Lányok

Igen sonkával pár bejegyzéssel készítettem egy hasonlót :)

Judith írta...

Huuu, Bianka, ez csodajol nez ki! En is viszem a receptet!

Adri írta...

Hát ez mennyei lehet!!! Tuti kipróbálom. :) Köszi!

Raindrop írta...

Gyönyörűek. :)
Nagyon jó recept!

oresz írta...

Ezer köszönet! ...asszem ez lesz a húsvéti menü alapja :) Nálam a favorit, ha nem kell olajban sütögetni :)
Rákattantam az oldaladra...IMÁDOM!!!
Istennő vagy!

Bianka írta...

Köszönöm lányok!

Oresz zavarba hozol ;) Nagyon jól esik