Igazából egy virslis rántottához tudnám hasonlítani, de még is más. Még az íze is. Kézzel is ehető, de azért valami kenyér, savanyúság vagy saláta kell mellé. Még is változatosabbá teszi a reggelinket vagy vacsoránkat, de még vendégeknek előételként is felszolgálható.
6 db.
5 tojás – só – bors – pirospaprika – 2 csapott kanál liszt – 1 mk. sütőpor – 2 virsli – 1 ujjnyi póréhagyma és, ha szeretjük egy fél gerezd fokhagyma.
A tojásokat jól felverjük. Annyi kisebb csipet sót rakjunk ahány tojásból dolgozunk, majd borsózzuk és egy ugyancsak csipet pirospaprikával ízesítsük. A virsliket félbe majd kisebb szeletekre szeljük, a póréhagymát kis kockákra, ha igényünk van rá a fél fokhagymát préseljük bele. A két igen csak csapott evőkanál lisztel és a mokkáskanál sütőporral zárjuk a keverést. A muffin formákat leheletnyi vékonyan olajozzuk ki, majd adagoljuk bele a tojásunkat. Most már tapasztalatból mondom, hogy ne a tetejéig töltsétek fel, mert, ahogy nő kifolyhat. A tetejére díszként egy-egy karika kolbászt, sajtot vagy virslit is tehetünk. Pár percig (2-3) magasabb majd 180-200 fok között süssük tovább. Villával ellenőrizzük, hogy kész van-e már. Aki alapjáraton folyósabban szereti a rántottát is, vegye ki hamarabb. Frissen azonnal kell enni.
Én magában céklával ettem :)
6 megjegyzés:
Ez tök jópofa, nagy ötlet!:)
Nagyon jót kitaláltál, ötletes!
Kitűnő reggeli vagy vacsi...:-)
Milyen ötletes!!!
Recept elmentve:))
Nagyon jó ötleteid vannak gratulálok hozzá!
Mindenkinek köszönöm :)
Poén. :)
Megjegyzés küldése