2010. márc. 12.

Virslis, tojás muffin


Igazából egy virslis rántottához tudnám hasonlítani, de még is más. Még az íze is. Kézzel is ehető, de azért valami kenyér, savanyúság vagy saláta kell mellé. Még is változatosabbá teszi a reggelinket vagy vacsoránkat, de még vendégeknek előételként is felszolgálható.

6 db.
5 tojás – só – bors – pirospaprika – 2 csapott kanál liszt – 1 mk. sütőpor – 2 virsli – 1 ujjnyi póréhagyma és, ha szeretjük egy fél gerezd fokhagyma.


A tojásokat jól felverjük. Annyi kisebb csipet sót rakjunk ahány tojásból dolgozunk, majd borsózzuk és egy ugyancsak csipet pirospaprikával ízesítsük. A virsliket félbe majd kisebb szeletekre szeljük, a póréhagymát kis kockákra, ha igényünk van rá a fél fokhagymát préseljük bele. A két igen csak csapott evőkanál lisztel és a mokkáskanál sütőporral zárjuk a keverést. A muffin formákat leheletnyi vékonyan olajozzuk ki, majd adagoljuk bele a tojásunkat. Most már tapasztalatból mondom, hogy ne a tetejéig töltsétek fel, mert, ahogy nő kifolyhat. A tetejére díszként egy-egy karika kolbászt, sajtot vagy virslit is tehetünk. Pár percig (2-3) magasabb majd 180-200 fok között süssük tovább. Villával ellenőrizzük, hogy kész van-e már. Aki alapjáraton folyósabban szereti a rántottát is, vegye ki hamarabb. Frissen azonnal kell enni.


Én magában céklával ettem :)


6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez tök jópofa, nagy ötlet!:)

Liza írta...

Nagyon jót kitaláltál, ötletes!
Kitűnő reggeli vagy vacsi...:-)

DebiGabi írta...

Milyen ötletes!!!
Recept elmentve:))

Mary írta...

Nagyon jó ötleteid vannak gratulálok hozzá!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm :)

Raindrop írta...

Poén. :)