2010. márc. 9.

Vörösboros, fokhagymás tarja, vele sült burgonyával

Elég gyakran készítem, mert a sütési időt leszámítva öt perc az összeállítása. Igazi hétköznapi húsos finomság. Nos, ez nem egy vegetáriánus koszt igazi férfias erő :)

Csontos tarja szeletek – húsfűszer – fokhagyma – paprika – hagyma – vörösbor – burgonya


A csontocska azért jó a tarján, mert nem lesz száraz a hús. A szeletek egy kicsit vastagabbak legyenek ugyancsak emiatt. A tarjákat nem kell kiklopfolni, csak be kell fűszerezni és mehet is, a kicsit olajozott tepsibe. Mindegyik jól megkenjük préselt fokhagymával, majd megszórjuk hagymával, paprikával. Felöntjük borral, vizet nem teszünk hozzá. Ebben fog megpárolódni a fedő alatt. Félidőben, hozzátehetjük a félbevágott vagy kisebb burgonyákat is, amiket megszórunk egy csipet ételízesítővel. Majd újra fedő alatt készre pároljuk a húst. Nagyon omlós lesz, így óvatosan forgassuk meg legalább 2x, hogy minkét oldalát járja át a szaft.
Majd a végén a tetejét levéve hirtelen süssük pirosra. Akinek nincs fedős tepsije, használjon fóliát. Ha túl sok lé lenne, a sütés előtt óvatosan szabaduljunk meg a nagyobb részétől. Az mártásnak besűríteni szerintem nem lehet rossz.
Sütési időt nem tudok mondani, mert a hústól és vastagságától is függ, de nekem kb. 1,5 óra, villával szoktam ellenőrizni, hogy igazán omlós legyen.


7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyszerű! Meg is éheztem :-) Eszti

Adri írta...

Imádom!!! Én is tarját sütöttem ma! :) De én eddig mindig levágtam a csontot...de legközelebb nem fogom. :) Köszi a tippet!

Andi írta...

Jaj ne csináld ezt, annyira megenném...az egész tepsivel, úgy ahogy van. Annyira imádom!
Nagyon szépek!

Livi írta...

Anyukám szokott ilyet csinálni :)
Én csak csirkéből, de nyílván más az íz élmény ;) :D

Belly írta...

Nagyon szép,mi is nagyon szeretjük.

Raindrop írta...

Na ne szórakozz! :D
Hát milyen über kaja ez???
Imádom!
Gyönyürűűűű!

Nelli írta...

Nem hagy nyugodni!:-)Már ki is vettem a tarját.