2010. ápr. 15.

Cannelloni

Igazából hasonló a lazannyéhoz, csak más tésztát kell hozzá felhasználni. Férjem imádja, nagyon szereti és nem különb a Palkó is. Ilyenkor toporog a konyhaajtóban és lesi mikor lesz kész :)
Persze mással is tölthetjük, zöldséggel, vagy éppen édesen is elkészíthetjük. Nos, ez lesz a legközelebbi projektem is. De most maradok a hagyományos, darált húsos változatnál.
ITT megtaláljátok a husi receptet a mártás egy kicsit más lett
5 dkg vaj – 5 kanál liszt – 4 dl tej és 2,5 dl tejszín – 5 dkg reszelt sajt + a tetejére – só – szerecsendió - bors

A vajat felolvasztjuk és beletesszük a lisztet, majd a tejtermékeket, sót és szerecsendiót. Igazából, mint a besamelt sűrítsük be. A végén adjuk hozzá a sajtot és olvasszuk meg.

Vegyünk egy doboz cannelloni tésztát. Az én dobozom szerint nem kell előfőzni, van, amire írnak pár percet. Emiatt olvassuk el. Még talán könnyebb is így dolgozni vele. Megtöltjük egyenként a csövünket. Óvatosan ne égessük meg a kenzünket, vagy készítsük hamarabb a húst, hogy hűljön. Én úgy készítettem, hogy felállítottam és úgy kiskanalaztam bele a darálékot Lefektetjük egy tapadásmentes vagy olajozott edénybe és meglocsoljuk a mártásunkkal, majd jól megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon (ha jénai hidegbe) 40 perc alatt készre sütjük.

A második szelet már szebb lett :)

Elmaradt köszöntések
Lizanntól kaptam újra Sz. T. Díjat, amit nagyon szépen köszönök és küldöm az összes blogtársamnak
Judyttól is kaptam egy díjat, amit nagyon szépen köszönök és továbbadnám az összes szeretet blogtársamnak
Viszont annyi kép van a blogban, hogy nem emlékszem melyik is volt az :)


12 megjegyzés:

Niki írta...

Nagyon gusztusos:),és nagyon ügyes vagy:-DDD

szepyke írta...

Imádom az ilyen töltött tésztákat! És milyen jó lett a fejléced, azt is muszáj vagyok megdicsérni. Ez most marad, vagy még "átépíted"?:)

Bianka írta...

Köszönöm Lányok!

Szepy köszönöm, marad a fejléc, talán majd ősszel lesz egy kicsit más, de az sem biztos, szerintem ez marad a lógom :))))

Ami írta...

Csodálom, hogy van türelmed töltögetni a cannellónit :). Nekem nem lenne (irul-pirul). Viszont imádom! Úgy hogy kérek szépen belőle, sokat, hogy holnapra is maradjon :))))

Livi írta...

Még soha nem ettem! Egyszer kikéne próbálni! :) Gusztusos!

Bianka írta...

Még van egy fél tepsivel, így küldök ;)

családi tűzhely írta...

Én is kérek szépen belőle ebédre. Nyami-nyami.

Andi írta...

Még én se ettem, gyanítom sajna nem is fogok. Nagyon, nagyon jól néz ki!!!

Bianka írta...

Családi neked is küldök

Andi lehet, hogy már neketk is kapni!?

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Jaj de regen nem csinaltam cannelloni-t.Na most nagyon jo ötlettel jöttel!!!El is fogom kesziteni hamarosan!!!Szia!!

Kata írta...

Bianka megint finomat főztél:)

pitypang írta...

Már régóta szeretnék ilyesmit készíteni,csak a tuti receptet kerestem:)