Igazából hasonló a lazannyéhoz, csak más tésztát kell hozzá felhasználni. Férjem imádja, nagyon szereti és nem különb a Palkó is. Ilyenkor toporog a konyhaajtóban és lesi mikor lesz kész :)
Persze mással is tölthetjük, zöldséggel, vagy éppen édesen is elkészíthetjük. Nos, ez lesz a legközelebbi projektem is. De most maradok a hagyományos, darált húsos változatnál.
ITT megtaláljátok a husi receptet a mártás egy kicsit más lett
A vajat felolvasztjuk és beletesszük a lisztet, majd a tejtermékeket, sót és szerecsendiót. Igazából, mint a besamelt sűrítsük be. A végén adjuk hozzá a sajtot és olvasszuk meg.
Vegyünk egy doboz cannelloni tésztát. Az én dobozom szerint nem kell előfőzni, van, amire írnak pár percet. Emiatt olvassuk el. Még talán könnyebb is így dolgozni vele. Megtöltjük egyenként a csövünket. Óvatosan ne égessük meg a kenzünket, vagy készítsük hamarabb a húst, hogy hűljön. Én úgy készítettem, hogy felállítottam és úgy kiskanalaztam bele a darálékot Lefektetjük egy tapadásmentes vagy olajozott edénybe és meglocsoljuk a mártásunkkal, majd jól megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon (ha jénai hidegbe) 40 perc alatt készre sütjük.
A második szelet már szebb lett :)
Persze mással is tölthetjük, zöldséggel, vagy éppen édesen is elkészíthetjük. Nos, ez lesz a legközelebbi projektem is. De most maradok a hagyományos, darált húsos változatnál.
ITT megtaláljátok a husi receptet a mártás egy kicsit más lett
5 dkg vaj – 5 kanál liszt – 4 dl tej és 2,5 dl tejszín – 5 dkg reszelt sajt + a tetejére – só – szerecsendió - bors
A második szelet már szebb lett :)
Elmaradt köszöntések
Lizanntól kaptam újra Sz. T. Díjat, amit nagyon szépen köszönök és küldöm az összes blogtársamnak
Judyttól is kaptam egy díjat, amit nagyon szépen köszönök és továbbadnám az összes szeretet blogtársamnak
Viszont annyi kép van a blogban, hogy nem emlékszem melyik is volt az :)
Judyttól is kaptam egy díjat, amit nagyon szépen köszönök és továbbadnám az összes szeretet blogtársamnak
Viszont annyi kép van a blogban, hogy nem emlékszem melyik is volt az :)
12 megjegyzés:
Nagyon gusztusos:),és nagyon ügyes vagy:-DDD
Imádom az ilyen töltött tésztákat! És milyen jó lett a fejléced, azt is muszáj vagyok megdicsérni. Ez most marad, vagy még "átépíted"?:)
Köszönöm Lányok!
Szepy köszönöm, marad a fejléc, talán majd ősszel lesz egy kicsit más, de az sem biztos, szerintem ez marad a lógom :))))
Csodálom, hogy van türelmed töltögetni a cannellónit :). Nekem nem lenne (irul-pirul). Viszont imádom! Úgy hogy kérek szépen belőle, sokat, hogy holnapra is maradjon :))))
Még soha nem ettem! Egyszer kikéne próbálni! :) Gusztusos!
Még van egy fél tepsivel, így küldök ;)
Én is kérek szépen belőle ebédre. Nyami-nyami.
Még én se ettem, gyanítom sajna nem is fogok. Nagyon, nagyon jól néz ki!!!
Családi neked is küldök
Andi lehet, hogy már neketk is kapni!?
Jaj de regen nem csinaltam cannelloni-t.Na most nagyon jo ötlettel jöttel!!!El is fogom kesziteni hamarosan!!!Szia!!
Bianka megint finomat főztél:)
Már régóta szeretnék ilyesmit készíteni,csak a tuti receptet kerestem:)
Megjegyzés küldése