2010. ápr. 18.

Csokis-diós puszedli

Gyors, klasszikus vendégváró. Stahl magazin tavaszi számának egyik desszert receptjének egy kis módosított változatát készítettem el. Idáig még nem főztem Stahl receptet, de mivel meg voltunk elégedve a végeredménnyel a jövőben is szívesen fogok próbálgatni és szemezgetni az ő konyhájából is.

8 dkg étcsokoládé – 5 dkg darált dió – 1 dkg liszt – 1 negyed citrom v. narancs héj – 1 tojásfehérje – 2,5 dkg cukor (számoljunk bele egy csomag van. cukrot is) – fél mk. fahéj
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és kihűtjük. A diót a liszttel, van cukorral, citrom reszelt héjjal és fahéjjal elkeverjük. A tojás fehérjét habbá verjük, úgy, hogy közben lassan adagoljuk hozzá a cukrot. A száraz adalékokat óvatosan összekeverjük a felvert habbal, majd a végén a csokoládét is tegyük bele. Kiskanálnyi adagokat formázzunk egy sütőpapíros tepsibe, majd tegyük az 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 10-15 perc szükséges. Vegyük ki és hagyjuk vagy öt percet hűlni.

11 megjegyzés:

Dia írta...

Jól néz ki!
Nekem megvan az összes Stahl könyv és sokmindent csináltam már belőle. Nagyon szeretjük.

Mary írta...

Nagyon guszta biztos finom!

Kiskukta írta...

Ez fogunkra való! Nagyon jól néz ki!

Livi írta...

Kérnék is 1-2 szemet csak úgy kóstolgatni :))) Nagyon csinosak!

Melinda írta...

Gratulálok a blogodhoz! Ezek a pusz(edl)ik nagyon gusztik és a fotóidon nagyon kelletik magukat.

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Hüüü,de jo nez ki......van meg????
Ha igen....jövök!!!!!

Bianka írta...

Mindenkinek köszönöm

Szolgálati közlemény :)))
Még van pár szem, küldök

Gál Edith írta...

Ok. Várom!!! :))))
Nagyon tetszenek :)

Aliz írta...

Kedves Bianka!
Nagyon jó a blogod, sok ínycsiklandó finomság található itt.:) Köszönöm szépen, hogy a blogomban minden új bejegyzésemhez írsz egy kedves megjegyzést.:)

Névtelen írta...

Me he quedado impresionado con las exquiciteses que preparas. Me gusta mucho tu blog, asi que me he hecho tu seguidor. Saludos

Bianka írta...

Köszönöm Lányok, Fiúk :)

Aliz ez természetes, ha valami ízlene és tetszik és sokat dolgozott vele a blogoló, akkor megérdemel egy őszinte megjegyzést mindenki. Ami nem ízlene, ahhoz úgy sem írok, Ilyen lenne egy sóska, vagy tökfőzelék :)))) a többi jöhet ;)