Jó húsos oldalas – húsfűszer (ízlés szerint) – paprika – hagyma – vörösbor – méz – olaj – burgonya – só vagy ételízesítő
Az oldalast szeletekre vágjuk és mindegyik oldalát jól, jól befűszerezzük. Majd egy kiolajozott tepsibe rakva, megszórjuk negyedelt hagymával és paprikával. Hozzáöntjük a bort (vizet nem kell) és lefedve előmelegített sütőben elkezdjük párolni. Félidőben a nagy kockákra vágott hámozott és egy kicsit ételízesítővel, vagy sóval megszórt burgonyákat is mellé tesszük. Finomak lesznek a hús szaftja miatt. Még fedős sütés közben legalább 2X forgassuk meg a húst és 1X a burgonyát, hogy az ízek minden oldalról átjárják. Ha megpuhult a hús levesszük a tetejét és elkezdjük nagyobb hőfokon sütni, pirítani. Ha már kész jó piros. Azt az oldalát, amit a végén felül hagyunk, nagyon vékonyan kenjük be mézzel és tegyük vissza, hogy karamellizálódjon. Ennek a műveletnek nem kell sok idő
8 megjegyzés:
Imádom a mézes oldalast :) Összefut a nyál a számban :)
Fincsi, jöhet! :))
ÁÁÁÁÁÁÁÁ! Még nem ettem ma semmit, ez kínzás!!:) Meg a kókusz kocka is. A kedvenc sütim, és nagyon szép lett.
Mindenkinek gyorspostával továbbítok egy adaggal :))))
Annyira bírom benned ezt a sok húsos receptet. Nem riadsz vissza semmitől! :) Nálunk a párom oldja meg ezeket, én valahogy hülye vagyok hozzá. :D
Überelhetetlen étel! Gyönyörű!
Gratulálok, csoda ügyes vagy.
Hús evő férj mellett aki nem bírja megfogni a nyers húst :))))
Szia Bianka!
Szombaton ez lesz az ebédünk. Köszike :))))
Hugi
Hugi, remélem ízleni fog, majd jelezd milyen lett
Megjegyzés küldése