2010. ápr. 20.

Kelt, tésztájában túros palacsinta


Volt itthon egy fél kiló túró és kezdenem kellett vele valamit, mert napok kérdése és lejárt volna. Mivel szeretjük a túrót minden egyes recept szóba jöhetett volna, mert vevők vagyunk rá. Túros palacsintára gondoltam, de aztán jött az ihlet, hogy kelt palacsintát még nem ettünk és emlékeztem, hogy Flet-cat lapján láttam egy hasonlót. Elkészítettem :) Nekem jóval több lett, mint amit ő írt, aminek nagyon örültünk.

500 g túró – 3 dl tej – 1 dl tejszín (ha nincs, jöhet tej, én is így tettem) – 8 dkg vaj – 25 dkg rétesliszt – 4 tojás – 4 ev. cukor – 2 vaníliás cukor (tettem egy simát és egy Bourbont) – fél citrom reszelt héja – 2 dkg friss élesztő

A tejet a vajjal felmelegítjük, hogy a vaj olvadjon meg benne. Ha megolvadt hozzáadjuk a túróhoz, majd a többi hozzávalót. Robotgéppel dolgozzunk Ha már nem forró vagy nagyon meleg hozzákeverjük a tojásokat, meg az élesztőt, amit egy pohárban kicsit feloldunk a palacsinta masszánkkal. Felfuttatni nem kell.
Jól megkeverjük, majd meleg helyre tesszük legalább egy órát kelni. Olyan kis habossá kell, hogy váljon. Ahogy belemerünk buborékos és pattog.
Teflon serpenyőben, vagy egy kissé olajozott hagyományos palacsintasütőben egy merőkanálnyi adagot kis lángon mindkét oldalán megsütjük.
Lehet, vaníliás porcukorral enni, ahogy a férjem tette, lehet lekvárral ahogy én is próbáltam, vagy csak natúr módon, ahogy az is nagyon finom hiszen a vaníliás cukor és a túró keveréke isteni párosítás.

10 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Nagyon szépek lettek, biztosan finomak is. :)

Gál Edith írta...

Nagyon guszta!!!

Ami írta...

Fincsi lehet! Látom, hogy túrórajongó vagy :) . Én is :))))

Melinda írta...

De jó ötlet! Kelt palacsintát már készítettem, de túró nem került bele. A következőbe biztos fog.

Bianka írta...

Köszönöm lányok!
Általában mindig van túró otthon, mert valóban nagyon szeretjük

családi tűzhely írta...

Szupi ötlet! Mi még nem ettünk ilyet. Ki fogom próbálni.

Judy (Erzsébet Iudith Fat) írta...

Ezt hamarosan meg is csinalom!!!
Nagyon...de nagyon jo nez ki!!!!

Mary írta...

Nyeltem egyet nagyon gusztán néz ki!

szepyke írta...

Nah, így éjjel 11-kor kettőt kérnék!:)

Bianka írta...

Köszi mindenkinek. Aki feliratkozott postázom ;)