Inkább nyári étel a mi repertoárunkban, hiszen hidegen hűsítő. De most valahogy nagyon megkívántuk, így gyorsan nekiláttam egy adagnak. És, hogy a gyermekkori szellemiséget is élvezzük, betűtésztával tálaltam.
2 kanál liszt – olaj – só v. ételízesítő – cukor – 1 hagyma – egy szelet paprika – fél zellergumó – 2 nagy és 1 kicsi paradicsompüré
Készítünk egy rántást, amit felöntünk paradicsompürével elkevert vízzel. Beletesszük a zellergumót, hagymát, paprikát és lassú tűzön, odafigyelve, hogy ne égjen oda legalább negyed óráig főzzük, hogy a zöldség ízét átvegye. A végén beletehetjük a tésztát is. Közben sózzuk és ízlés szerint cukrozzuk. Sóból és cukorból is hihetetlenül sok fel tud venni. A vizet mindig pótoljuk ha szükséges, főleg a tészta főzésnél.
Anid/cukitól is kaptam elismerést, amit nagyon-nagyon szépen köszönök és továbbítom minden kedves blogtársamnak
8 megjegyzés:
Erről nekem a menza jut eszembe, ott volt mindig ilyen.:) De gondolom a tiéd finomabb!:) Tiszta nosztalgia ez a kaja. :)
Mosoly ült ki az arcomra mikor megláttam ma mivel készültél :) Imádom!!!
Menzásan is, otthoni ízek szerint is! Zellert még nem próbáltam hozzá! Köszi a tippet!
Nagyon guszta!
Kizárólag melegen és természetesen betűtésztával :-)))
Na most jól meg is kívántam :-)
Nyami-nyami! Ebből kérek szépen :)
Köszönöm lányok, már el is fogyott ;)
A mienk is így néz ki...nagyon szeretjük, látom, egy az ízlésünk:)
Imádtam a napköziben a betűtésztás paradicsomlevest!:) Mindig megőriztem a nevem betűit a tányér szélén!:)))
Megjegyzés küldése