2010. ápr. 10.

Sokmagos rántott hús

Igazi hagyományos hétvégi férfias ebéd, de még is egy picit más. Bármelyik husiból készíthetjük, legyen csirke, pulyka vagy sertés. Pár hónapja készítettem a mandulásan, de most egy csomó magvam maradt, mindegyikből kevés, így gondoltam egy igazi egyveleget készítek. Így lett a tegnapi menünk sok magvas rántott hús.

Hús szeletek – só – bors – liszt – tojás – zsemlemorzsa – tökmag – szezámmag – mandula – dió - szotyi

A húst megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, felvert tojásba, majd a magvakkal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban készre sütjük. Köretként bármit tálalhatunk.

13 megjegyzés:

Kata írta...

Ez az egyik aktuális kedvencünk:)

Kiskukta írta...

Ez nagyon fincsi lehet!

Livi írta...

Jó ötlet! :)

Niki írta...

nagyon guszta,és fincsi is lehet:)Ezek a magok pedig feldobják az egészet:)Hűűű,férjem biztosan kedvelné:-DDD

Bianka írta...

Nagyon finom volt és hogy még egészségesebb legyen csirkemellből készítettem

Agi27 írta...

Bianka, mindig csak bámulok, nagyon jó ötleteid vannak!:)

Raindrop írta...

Lehet olyat, hogy zöldséglevest nem kérek? Nem annyira kedvelem, viszont ebből a csudajó húsból kettőt veszek. Nagyon tetszik, zseni vagy! :) Vittem a receptet is!

Ja, parilevesből is viszek! :)
Lassan ételhordóval kell járnom hozzád. :)

Bianka írta...

:)))))))

Ami írta...

Szoktam én is ilyet csinálni, szeretjük :)
Jól néz ki nagyon! :)

szepyke írta...

Annyira finom az ilyen rántotthús! Mondjuk, én szeretem a cornflakes panírt is, mert az meg úgy ropog, hogy ihaj!:))

Bianka írta...

Köszi Lányok

A cornf.-est én is készítettem már, férjemnek nagyon bejött

Viki írta...

Én még ilyet soha sem készítettem, mert abszolut nem használunk hús sütésre zsíradékot. Viszont lenne egy kérdésem, mint tudatlannak. A magvak nem égnek meg az olajban sütéskor?

Bianka írta...

Viki én is csak a férjem miatt készítem, mert ő meg imédja.
Egyáltalán nem ég oda