Igazi hagyományos hétvégi férfias ebéd, de még is egy picit más. Bármelyik husiból készíthetjük, legyen csirke, pulyka vagy sertés. Pár hónapja készítettem a mandulásan, de most egy csomó magvam maradt, mindegyikből kevés, így gondoltam egy igazi egyveleget készítek. Így lett a tegnapi menünk sok magvas rántott hús.
Hús szeletek – só – bors – liszt – tojás – zsemlemorzsa – tökmag – szezámmag – mandula – dió - szotyi
A húst megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, felvert tojásba, majd a magvakkal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban készre sütjük. Köretként bármit tálalhatunk.
13 megjegyzés:
Ez az egyik aktuális kedvencünk:)
Ez nagyon fincsi lehet!
Jó ötlet! :)
nagyon guszta,és fincsi is lehet:)Ezek a magok pedig feldobják az egészet:)Hűűű,férjem biztosan kedvelné:-DDD
Nagyon finom volt és hogy még egészségesebb legyen csirkemellből készítettem
Bianka, mindig csak bámulok, nagyon jó ötleteid vannak!:)
Lehet olyat, hogy zöldséglevest nem kérek? Nem annyira kedvelem, viszont ebből a csudajó húsból kettőt veszek. Nagyon tetszik, zseni vagy! :) Vittem a receptet is!
Ja, parilevesből is viszek! :)
Lassan ételhordóval kell járnom hozzád. :)
:)))))))
Szoktam én is ilyet csinálni, szeretjük :)
Jól néz ki nagyon! :)
Annyira finom az ilyen rántotthús! Mondjuk, én szeretem a cornflakes panírt is, mert az meg úgy ropog, hogy ihaj!:))
Köszi Lányok
A cornf.-est én is készítettem már, férjemnek nagyon bejött
Én még ilyet soha sem készítettem, mert abszolut nem használunk hús sütésre zsíradékot. Viszont lenne egy kérdésem, mint tudatlannak. A magvak nem égnek meg az olajban sütéskor?
Viki én is csak a férjem miatt készítem, mert ő meg imédja.
Egyáltalán nem ég oda
Megjegyzés küldése