3 sárgarépa – 2 fehérrépa – egy fél gumó zeller – karalábé – 2 krumpli – paprika – hagyma – fokhagyma – só – bors – majoránna – pirospaprika
Egy kis olajon megpirítjuk a karikákra és kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, valamint a fokhagymát. Hozzáadjuk a borst, majoránnát, kevés pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk – ételízesítjük és egészben hozzáadjuk a hagymát és paprikát, amit a végén, ha nem szeretjük, vegyük ki. A darabolt burgonyát a vége fele adjuk hozzá. Meg tettem egyben bele, egy 4 ujjnyi kolbászt is, csak az íze kedvéért.
Ha lenne otthon egy kis csontunk azt is belefőzhetjük, meg egy kis borsót is, csak az sem volt itthon :)))
4 megjegyzés:
Imádom! Kérnék is :)
Na ne... Ilyet ettünk ebédre...
:-)))
Nagyon guszta! :) kérek belőle én is!
Nagyon szeretjük az ilyen egyszerü, de nagyon fincsi levdeskéket. Guszta.
Megjegyzés küldése